Ομπάμα: Μαχόμαστε ενωμένοι κατά του Ισλαμικού Κράτους

Ομπάμα: Μαχόμαστε ενωμένοι κατά του Ισλαμικού Κράτους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η υποστήριξη του Κογκρέσου στην πρότασή του για εκπαίδευση και εξοπλισμό ανταρτών της Συρίας δείχνει ότι οι Αμερικανοί είναι ενωμένοι στον αγώνα κατά της παγκόσμια απειλής που προβάλει η εξτρεμιστική οργάνωση

Ομπάμα: Μαχόμαστε ενωμένοι κατά του Ισλαμικού Κράτους
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε την Πέμπτη ότι η υποστήριξη του Κογκρέσου στην πρότασή του για εκπαίδευση και εξοπλισμό ανταρτών της Συρίας που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους, δείχνει ότι οι Αμερικανοί είναι ενωμένοι στον αγώνα κατά της παγκόσμια απειλής που προβάλει η εξτρεμιστική οργάνωση. 

Ο Ομπάμα μίλησε από τον Λευκό Οίκο λίγο αφότου το Κογκρέσο ενέκρινε το σχέδιό του για παροχή βοήθειας στους αντάρτες που μάχονται κατά της οργάνωσης, η οποία έχει καταλάβει πολλές περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία. 

«Περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των αραβικών εθνών, έχουν προσφερθεί να παράσχουν βοήθεια στο πλαίσιο αυτού του συνασπισμού», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος. 

Κλείσιμο
Νωρίτερα, η Γερουσία των ΗΠΑ είχε εγκρίνει το αμφιλεγόμενο σχέδιο που είχε προτείνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, για εξοπλισμό και εκπαίδευση ανταρτών της Συρίας που μάχονται κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. 

Η Γερουσία ενέκρινε το σχέδιο, με 78 ψήφους υπέρ και 22 κατά, μόλις μία ημέρα αφότου και η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε υπερψηφίσει την πρόταση αυτή. 

Η πρόταση αναμένεται να σταλεί στον αμερικανό πρόεδρο προς υπογραφή. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης