Σκωτία: Στο 54%το «όχι», στο 46% το «ναι», σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση

Σκωτία: Στο 54%το «όχι», στο 46% το «ναι», σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση

Έκλεισαν οι κάλπες και ξεκίνησε το θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων - Τα περισσότερα αποτελέσματα, αναμένεται να φτάσουν στο Εδιμβούργο μεταξύ 5 και 6 το πρωί - Ρεκόρ συμμετοχής, πάνω από 80%, βλέπουν οι αναλυτές

Σκωτία: Στο 54%το «όχι», στο 46% το «ναι», σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση
Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στη Σκωτία, όπου οι κάλπες έκλεισαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων. 

Τα αποτελέσματα του κρίσιμου δημοψηφίσματος αναμένονται νωρίς το πρωί της  Παρασκευής, στις 7 περίπου, ωστόσο σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της YouGov που δημοσιεύουν  τα κορυφαία διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ποσοστό των υποστηρικτών του «ναι» κυμαίνεται στο 46%, με αυτό του «όχι» να υπερισχύει στο 54%. Πρόκειται για την πρώτη πρόγνωση μετά το κλείσιμο και της τελευταίας κάλπης. 

Πάντως ο Πίτερ Κέλνερ, πρόεδρος του YouGov, δήλωσε στο BBC ότι είναι 99% σίγουρος ότι η κάλπη θα βγάλει «όχι». 

Κλείσιμο
Η νύχτα αναμένεται μακρά καθώς τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται να φτάσουν στην κεντρική επιτροπή γύρω στις 3:30 με 4 το πρωί ώρα Ελλάδος, από τα απομονωμένα νησιά Ορκνεϊ, βορείως της Σκωτίας.

Τα περισσότερα αποτελέσματα, αναμένεται να φτάσουν στο Εδιμβούργο μεταξύ 5 και 6 το πρωί.

Οι μεγάλες πόλεις, το Εδιμβούργο, η Γλασκόβη και το Αμπερντίν, όπου κατοικούν το 25% των ψηφοφόρων, θα δώσουν τα δικά τους αποτελέσματα γύρω στις 7 το πρωί, ώρα Ελλάδος.

Περίπου 4,3 εκατομμύρια πολίτες ήταν εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν, αριθμός που αντιστοιχεί στο 97% του εκλογικού σώματος. Σχεδόν 790.000 άνθρωποι έκαναν αίτηση για επιστολική ψήφο, αριθμός που αποτελεί επίσης των υψηλότερο σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση στην ιστορία της Σκωτίας.

Δικαίωμα συμμετοχής δόθηκε για πρώτη φορά και στους πολίτες ηλικίας 16 και 17 ετών, ενώ οι έως τώρα εκτιμήσεις των αναλυτών δείχνουν ότι το ποσοστό της συμμετοχής στο δημοψήφισμα θα ξεπεράσει το 80%.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης