Μπόκο Χαράμ: Υπό τον έλεγχο των ανταρτών 25 πόλεις στη Νιγηρία!

Μπόκο Χαράμ: Υπό τον έλεγχο των ανταρτών 25 πόλεις στη Νιγηρία!

Στη διάρκεια ενός μήνα 10 πόλεις της πολιτείας Γιόμπε και άλλες τόσες της πολιτείας Μπόρνο, όπως και πέντε της Ανταμάουα έχουν πέσει στα χέρια των ανταρτών

Μπόκο Χαράμ: Υπό τον έλεγχο των ανταρτών 25 πόλεις στη Νιγηρία!
Τουλάχιστον 25 πόλεις στη βορειοανατολική Νιγηρία έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι ισλαμιστές αντάρτες της Μπόκο Χαράμ.

Όπως αποκάλυψε την Πέμπτη ένας καθολικός επίσκοπος, στη διάρκεια ενός μήνα 10 πόλεις της πολιτείας Γιόμπε και άλλες τόσες της πολιτείας Μπόρνο, όπως και πέντε της Ανταμάουα έχουν πέσει στα χέρια των ανταρτών, που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα χαλιφάτο στην περιοχή.

«Ως κράτος έχουμε σχεδόν χάσει τη μάχη αυτή, γιατί (η κατάσταση) είναι εκτός ελέγχου», υπογράμμισε ο επίσκοπος, τονίζοντας πως η Νιγηρία χρειάζεται διεθνή βοήθεια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Κλείσιμο
Προς το παρόν, όμως, η νιγηριανή κυβέρνηση αρνείται ότι έχει χάσει τον έλεγχο ενός μέρους της χώρας και ανακοίνωσε ότι θεωρεί «κενούς νοήματος» τους ισχυρισμούς του Αμπουμπακάρ Σεκάου, επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με τους οποίους η οργάνωση ενσωμάτωσε στο χαλιφάτο που έχει δημιουργήσει τις πόλεις που κατέλαβε τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή αν οι αντάρτες έχουν όντως καταλάβει τις πόλεις και τα χωριά της περιοχής, καθώς είναι σχεδόν αδύνατη η επικοινωνία με αυτά και οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται από κατοίκους που κατάφεραν να διαφύγουν.

Πάντως, ο στρατός της Νιγηρίας είχε παραδεχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι η Μπόκο Χαράμ αποτελεί απειλή για την εθνική κυριαρχία της χώρας.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης