Επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών και στη Συρία αποφάσισαν οι ΗΠΑ

Επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών και στη Συρία αποφάσισαν οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον υπουργό Αμύνης, Τσακ Χέιγκλ, εγκρίθηκε πλάνο για να πληγούν στόχοι εξτρεμιστών στη Συρία - «Η προσπάθεια δε θα είναι εύκολη, ή σύντομη», επισήμανε ο Αμερικανός υπουργός

Επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών και στη Συρία αποφάσισαν οι ΗΠΑ
 

Τη στιγμή που οι αεροπορικές επιδρομές του αμερικανικού στρατού έχουν ήδη ξεκινήσει να πλήττουν στόχους τζιχαντιστών στο Ιράκ, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εξαπολύσουν επιθέσεις και στη Συρία.

Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης, Τσακ Χέιγκλ, δήλωσε πως αναμένεται η έγκριση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για να ξεκινήσουν επιδρομές στη Συρία, αλλά πρόσθεσε πως οι επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού συμφωνούν με τη στρατηγική του Ομπάμα για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Επισήμανε, δε, πως αν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δεν αντιμετωπιστούν μπορούν να αποτελέσουν απειλή για τις ΗΠΑ και τους εταίρους τους.

Κλείσιμο

Εξήγησε, μάλιστα, πως 40 χώρες έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνεργαστούν στον αγώνα κατά του ΙΚ και 30 έχουν δηλώσει έτοιμες για στρατιωτική στήριξη, χωρίς να διευκρινίσει ποιες.

Ωστόσο, ανέλυσε τα τέσσερα στοιχεία για την αποδυνάμωση και καταστροφή του ΙΚ, ξεκινώντας με τη συνεργασία με την ιρακινή κυβέρνηση και την διεύρυνση της εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους. Το δεύτερο σημείο είναι η ενίσχυση των δυνάμεων που πολεμούν τους εξτρεμιστές στο ιρακινό έδαφος, το τρίτο είναι η αποτροπή των τζιχαντιστών να εξαπολύσουν επίθεση κατά της Αμερικής και των εταίρων της, ενώ τέταρτο στοιχείο είναι η ανθρωπιστική βοήθεια της κυβέρνησης Ομπάμα σε παιδιά και αμάχους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μπροστά στην απειλή της τρομοκρατίας.

Τόνισε, πάντως, πως στον αγώνα κατά των εξτρεμιστών δε θα εμπλακούν αμερικανικά στρατεύματα, ενώ επισήμανε πως η επιχείρηση δε θα είναι εύκολη, ούτε σύντομη, αλλά όπως είπε «η καταστροφή του ΙΚ θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από στρατιωτική προσπάθεια».

Επανήλθε, δε, στα λόγια του Αμερικανού προέδρου, επισημαίνοντας πως ο αμερικανικός στρατός δε θα πολεμήσει στη θέση του ιρακινού, αλλά θα τον ενισχύσει.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης