Ιταλία: Ο στρατός αναλαμβάνει χρέη εμπόρου... κάνναβης!

Ιταλία: Ο στρατός αναλαμβάνει χρέη εμπόρου... κάνναβης!

Σε ειδικό στρατόπεδο θα παράγονται περίπου 100 κιλά ετησίως για αναλγητικά με βάση την κάνναβη

Ιταλία: Ο στρατός αναλαμβάνει χρέη εμπόρου... κάνναβης!
Σε έμπορο... κάνναβης θα μετατραπεί από το 2015 με απόφαση της κυβέρνησης ο στρατός της Ιταλίας παράγοντας κάθε χρόνο έως και 100 κιλά.

Τη σχετική συμφωνία υπέγραψε η υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι σε συνεργασία με την συνάδελφός της της Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν καθώς η ποσότητα αυτή θα αποτελεί ύλη για την παραγωγή αναλγητικών φαρμάκων που χορηγούνται σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Δεν πρέπει να του αποδίδεται οποιαδήποτε ιδεολογική ή πολιτισμική αξία, πρόκειται για ένα εγχείρημα αποκλειστικά προς το συμφέρον των ασθενών» προσπάθησε να αιτιολογήσει την απόφαση η Λορεντσίν.

Κλείσιμο
Η καλλιέργεια και η επεξεργασία της κάνναβης θα γίνεται μέσα στον περίβολο ενός ειδικού στρατοπέδου στη Φλορεντία με την ονομασία «Στρατιωτικό Χημικό και Φαρμακευτικό Ίδρυμα».

«Ένα γραμμάριο ενεργού συστατικού κοστίζει 15 ευρώ όταν το εισάγουμε και είμαστε πεπεισμένοι πως η τιμή των φαρμάκων που θα παράγουμε στην Ιταλία θα είναι σαφώς χαμηλότερη από το μισό του κόστους που βαρύνει αυτή τη στιγμή την κοινωνική ασφάλιση» συμπλήρωσε η υπουργός Υγείας.

Τις μεθόδους παραγωγής και ελέγχου θα καθορίσει μέσα στις επόμενες εβομάδες μια ομάδα εργασίας από τα δύο υπουργεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης