Οι ΗΠΑ έχουν εμμονή με τις κυρώσεις κατά του Ιράν, λέει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

Οι ΗΠΑ έχουν εμμονή με τις κυρώσεις κατά του Ιράν, λέει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

Ο Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να επιλύσει το θέμα των πυρηνικών

Οι ΗΠΑ έχουν εμμονή με τις κυρώσεις κατά του Ιράν, λέει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
 

Προ εβδομάδων ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, είχε καταδικάσει τις νέες κυρώσεις κατά της χώρας από τις ΗΠΑ σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, χαρακτηρίζοντας την επιβολή νέων μέτρων «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Σήμερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν «εμμονή» με τις κυρώσεις κατά της χώρας του, τη στιγμή που έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στις δύο πλευρές σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Έχουμε δεσμευτεί να επιλύσουμε το ζήτημα», επισήμανε ο υπουργός σε think-tank με έδρα την Ουάσιγκτον.

Ο Ζαρίφ επισήμανε, δε, πως ο ιρανικός λαός δεν εμπιστεύεται τις ΗΠΑ και κάλεσε από τους αρμοδίους να βρεθεί ο μηχανισμός για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη.

Κλείσιμο

Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως αντιπροσωπείες του Ιράν και των ΗΠΑ πρόκειται να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη πριν τη διεξαγωγή του επόμενου γύρου συνομιλιών των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) σχετικά με τα πυρηνικά.

Η Ομάδα 5+1 επιχειρούν να σταματήσουν τις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης ώστε να σταματήσουν τυχόν σχέδια της χώρας για κατασκευή πυρηνικής βόμβας, ωστόσο το Ιράν αρνείται πως σκοπεύει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, επιμένοντας πως οι κυρώσεις πρέπει να αρθούν.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης