Σαουδάραβας καλεί τους μαχητές να επεκτείνουν την τζιχάντ στη Σαουδική Αραβία

Σαουδάραβας καλεί τους μαχητές να επεκτείνουν την τζιχάντ στη Σαουδική Αραβία

Καλεί τον αυτόκλητο Χαλίφη Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι να ηγηθεί της προέλασης του Ισλαμικού Κράτους στη γενέτειρα του Ισλάμ

Σαουδάραβας καλεί τους μαχητές να επεκτείνουν την τζιχάντ στη Σαουδική Αραβία
Nα ξεκινήσουν τζιχάντ, κάλεσε ένας Σαουδάραβας καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους τους ομοεθνείς του, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η οργάνωση θα εξαπλωθεί στη Σαουδική Αραβία και «θα εκδιώξει τους άπιστους από την Αραβική Χερσόνησο», σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Ο άνδρας ονομάζεται Αμπού Χάζερ αλ-Ζαζράουι και πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας τον Αύγουστο στην πόλη Ράκα της Συρίας, στρατιωτικό και διοικητικό κέντρο του Ισλαμικού Κράτους. Το βίντεο ανέβηκε χθες σε ιστοσελίδα του Ισλαμικού Κράτους.

Απευθύνοντας πρόσκληση προς τους συμπατριώτες του να εξαπολύσουν επιθέσεις όχι μόνο κατά της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και των Δυτικών, αλλά και της ηγεσίας της μουσουλμανικής ιεραρχίας της χώρας που καταδίκασε το Ισλαμικό Κράτος, ο καμικάζι λέει: «Ηρθε η ώρα να πούμε ότι θα εκδιώξουμε τους άπιστους από την Αραβική Χερσόνησο. Η φωτιά ξεκινά από μία μικρή σπίθα. Αυτή η σπίθα θα ξεκινήσει μία φωτιά που θα εκραγεί κατά της οικογένειας Σαούντ, των ραβίνων της και των ιερέων της».

Κλείσιμο
Ο Σαουδάραβας καμικάζι καλεί επίσης τον αυτόκλητο Χαλίφη Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι να ηγηθεί της προέλασης του Ισλαμικού Κράτους στη γενέτειρα του Ισλάμ.

Το ανώτατο συμβούλιο μουσουλμάνων ιερωμένων της Σαουδικής Αραβίας, το μόνο σώμα στη χώρα που έχει την εξουσιοδότηση της έκδοσης φάτουα και νομικών γνωμοδοτήσεων, ανακοίνωσε χθες ότι «η τρομοκρατία αποτελεί ειδεχθές έγκλημα», στην πλέον απερίφραστη επίθεση που έχει διατυπώσει μέχρι σήμερα η συντηρητική ισλαμική ιεραρχία κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης