Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο τζιχαντιστής την ώρα των αποκεφαλισμών!

Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο τζιχαντιστής την ώρα των αποκεφαλισμών!

Κάνουν φύλλο και φτερό τα βίντεο - Η ανάλυση της φωνής του έδειξε ότι πάσχει από στρες

Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο τζιχαντιστής την ώρα των αποκεφαλισμών!
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «The Times» ο ειδικός επιστήμονας που μελέτησε το βίντεο του αποκεφαλισμού του Βρετανού ομήρου των τζιχαντιστών David Haines, δήλωσε ότι ο δήμιος του Βρετανού βρισκόταν υπό τη επήρεια ναρκωτικών την ώρα που μιλούσε. Ο επιστήμονας τόνισε ότι ο εκτελεστής είχε κάνει χρήση του διεγερτικού φυτικού ναρκωτικού khat και η ανάλυση της φωνής του έδειξε ότι πάσχει από στρες.

Ο επιστήμονας ανέφερε ότι η φωνή του εκτελεστή δεν είναι η ίδια, όπως ακούγεται στο βίντεο εκτέλεσης των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων Foley και Sotloff, αλλά είναι πιο αργή, σε έναν τόνο ελαφρώς υψηλότερο, με προφορά από τη νοτιοδυτική Αγγλία.

Το απαγορευμένο φυτικό ναρκωτικό khat είναι ευρέως γνωστό στην Υεμένη και η χρήση του είναι διαδεδομένη στις κοινότητες των Σομαλών της Βρετανίας. Αναλυτές εκτιμούν ότι το ναρκωτικό αυτό χρησιμοποιείται από τους τζιχαντιστές σε Σομαλία και Υεμένη και υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κάνουν χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού, προκειμένου να νικήσουν την εξάντληση και να αυξήσουν τις πολεμικές τους δεξιότητες!

Κλείσιμο


Ο ειδικός επιστήμονας που ανέλυσε τον ήχο στο βίντεο εκτέλεσης του Haines πρόσθεσε ότι η φωνή του εκτελεστή εκτός από χρήση ναρκωτικών και κατάσταση άγχους, προδίδει και άλλους ψυχολογικούς παράγοντες υπό την επήρεια των οποίων βρισκόταν ο τζιχαντιστής, αλλά ο επιστήμονας δεν ανέφερε ποιοι ήταν αυτοί.



Οι τζιχαντιστές σε πρόσφατο βίντεο απείλησαν ότι επόμενο θύμα τους θα είναι ο  47χρονος Βρετανός ταξιτζής Alan Henning, ο οποίος είχε επισκεφτεί τη Συρία συμμετέχοντας σε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας τον περασμένο Δεκέμβριο.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης