FBI: Συναγερμός για χτυπήματα τζιχαντιστών

FBI: Συναγερμός για χτυπήματα τζιχαντιστών

Λόγω των αμερικανικών επιδρομών σε Συρία-Ιράκ

FBI: Συναγερμός για χτυπήματα τζιχαντιστών
Λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος αλλά και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών άδειασαν τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ ξεκαθαρίζοντας ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες που θα σταλούν στο Ιράκ δεν θα συμμετάσχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών, το FBI προειδοποίησε ότι οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές σε Συρία και Ιράκ θα ενισχύσουν τους φανατικούς ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους και θα αυξήσουν τις απαγωγές δυτικών ομήρων.

«Θέλω να είμαι σαφής. Οι αμερικανικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ δεν έχουν και δεν θα έχουν αποστολή μάχης», επεσήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Αργότερα, και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, δήλωσε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν χερσαίες δυνάμεις στο Ιράκ. «Έχουμε μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική» τόνισε ο Κέρι, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να σταματήσει η παράνομη ροή χρήματος στο Ισλαμικό Κράτος.

Κλείσιμο
Με τον ένοικο του Λευκού Οίκου να επισημαίνει ότι δεν έκανε...πισωγύρισμα στην πολιτική του σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, η Ουάσινγκτον έσπευσε να διαβεβαιώσει τον αμερικανικό λαό ότι δεν θα πατήσει αμερικανική μπότα στο Ιράκ την ώρα που αξιωματούχοι του FBI κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες κινήσεις των τζιχαντιστών.

Ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, δήλωσε ενώπιον του Κογκρέσου ότι, η υποστήριξη προς τo Ισλαμικό Κράτος αυξήθηκε μετά τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στο Ιράκ κι ότι οι φανατικοί ισλαμιστές όχι μόνο θα συνεχίσουν να απαγάγουν δυτικούς ομήρους αλλά θα αυξήσουν και τις απαγωγές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης