Αυστραλία: Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σίδνεϊ και το Μπρίσμπεϊν

Αυστραλία: Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σίδνεϊ και το Μπρίσμπεϊν

Αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό έκαναν έφοδο σε σπίτια στο Σίδνεϊ και το Μπρίσμπεϊν μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα - 15 άτομα κρατούνται από τις Αρχές 

Αυστραλία: Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σίδνεϊ και το Μπρίσμπεϊν
Εκατοντάδες Αυστραλοί αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό έκαναν έφοδο σε σπίτια στο Σίδνεϊ και το Μπρίσμπεϊν πριν τα ξημερώματα της Πέμπτης, την πρώτη ημέρα έναρξης μιας μεγάλης κλίμακας «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης».

Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι οι έφοδοι επικεντρώθηκαν σε προάστια βορειοδυτικά του Σίδνεϊ, ενώ μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής μετέδωσαν ότι επιδρομές έλαβαν χώρα επίσης στην περιοχή Κουίνσλαντ του Μπρίσμπεϊν.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της Αυστραλίας αύξησε σε «υψηλό» το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής, αναφέροντας ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν έχει γίνει γνωστό κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κλείσιμο
Η Αυστραλία, η οποία είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει στα μέσα του Νοεμβρίου τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των 20 στο Μπρίσμπεϊν, έχει εκφράσει της ανησυχίες της για τον αριθμό των Αυστραλών πολιτών που πιστεύεται ότι πολεμούν στο εξωτερικό στο πλευρό ισλαμιστικών μαχητικών ομάδων.

Τουλάχιστον 160 Αυστραλοί είτε έχουν εμπλακεί σε μάχες είτε υποστηρίζουν ενεργά ισλαμιστικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή, δηλώνουν αξιωματούχοι, ενώ τουλάχιστον 20 έχουν επιστρέψει στην Αυστραλία αφότου είχαν συμμετάσχει σε συγκρούσεις σε Μεσανατολικές χώρες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης