«Όχι στο όνομά μου»: Καμπάνια μουσουλμάνων στο Διαδίκτυο κατά του Ισλαμικού Κράτους

«Όχι στο όνομά μου»: Καμπάνια μουσουλμάνων στο Διαδίκτυο κατά του Ισλαμικού Κράτους

Με βίντεο στο YouTube και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, μουσουλμάνοι παγκοσμίως αποκηρύττουν τα εγκλήματα των τζιχαντιστών 

«Όχι στο όνομά μου»: Καμπάνια μουσουλμάνων στο Διαδίκτυο κατά του Ισλαμικού Κράτους
Νεαροί Βρετανοί μουσουλμάνοι είναι οι εμπνευστές καμπάνιας στο Διαδίκτυο κατά του Ισλαμικού Κράτους και των μαχητών του που προβαίνουν σε εγκλήματα στο όνομα της θρησκείας και του Αλλάχ. 

«Όχι στο όνομά μου» είναι το σλόγκαν που χρησιμοποιούν, θέλοντας να κάνουν σαφές πως οι αγριότητες και οι φρικαλεότητες στις οποίες προβαίνουν οι τζιχαντιστές δεν μπορούν να γίνονται στο όνομα κανενός μουσουλμάνου, ότι δεν αντιπροσωπεύουν την ισλαμική πίστη και ότι δεν εκπροσωπούν κανέναν.

«Αυτοί οι τρομοκράτες του ΙΚ δεν είναι αληθινοί μουσουλμάνοι, δεν ασκούν τις πραγματικές διδαχές του Ισλάμ, την ειρήνη, το έλεος και την συμπάθεια και είναι εχθροί όλης της ανθρωπότητας» δηλώνει ο εμπνευστής της κίνησης. 

Κλείσιμο
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube Βρετανοί μουσουλμάνοι καταδικάζουν το ΙΚ γιατί «δεν αντιπροσωπεύει το Ισλάμ», ενώ μια γυναίκα λέει «πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να τους σταματήσουμε» και μια άλλη προσθέτει «αυτό που κάνουν είναι απάνθρωπο». 

Την ίδια ώρα, χρησιμοποιώντας το hashtag #notinmyname πολλοί μουσουλμάνοι στα κοινωνικά δίκτυα αποκηρύττουν τα εγκλήματα των τζιχαντιστών.
  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης