Μόιρα: Η σιδηρά κυρία που κρύβεται πίσω από το «ναι», αλλά και τον Αλεξ Σάλμοντ

Μόιρα: Η σιδηρά κυρία που κρύβεται πίσω από το «ναι», αλλά και τον Αλεξ Σάλμοντ

Είναι αυτή που γράφει τις ομιλίες του Σάλμοντ κι έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το image του -Πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα, κρύβεται συνήθως μία έξυπνη γυναίκα....

Μόιρα: Η σιδηρά κυρία που κρύβεται πίσω από το «ναι», αλλά και τον Αλεξ Σάλμοντ
Στην περίπτωση του Αλεξ Σάλμοντ, πρωθυπουργού της Σκωτίας και ηγέτη του «Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας», η επιτυχημένη του καμπάνια υπέρ της ανεξαρτητοποίησης από το Ηνωμένο Βασίλειο, που κατάφερε να διχάσει ένα έθνος αλλά και να αναγκάσει τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, να κλάψει δημοσίως ικετεύοντας τους Σκωτσέζους για να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην Μόιρα, την επί πολλά χρόνια σύζυγό του.



Κλείσιμο
Η «Βασίλισσα της Σκωτίας», όπως αποκαλεί τη Μόιρα ο σκωτσέζικος Τύπος, είναι 17 χρόνια μεγαλύτερη από τον σύζυγό της. Πάντα χαμογελαστή, η Μόιρα είναι αυτή που γράφει τις ομιλίες του Σάλμοντ κι έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το image του. Από το 1990 έχει να δώσει συνέντευξη στα ΜΜΕ, αλλά όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος, σε περίπτωση που στο αυριανό δημοψήφισμα, οι Σκωτσέζοι ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης, τότε θα αναλάβει τον τίτλο της «πρώτης κυρίας» της Σκωτίας και από την θέση αυτή, θα βρεθεί εκτεθειμένη στα φώτα της δημοσιότητας.



Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο υπουργείο Γεωργίας της Σκωτίας, εκεί όπου και οι δύο εργάστηκαν για ένα... φεγγάρι.

Ο Σάλμοντ προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την σύζυγό του μετά από μία γκάφα ολκής της Μόιρα κατά την διάρκεια συνέντευξή της, το 1990. Τότε, η Μόρια είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα «Independent» δηλώνοντας: «Παντρεύτηκα τον Άλεξ, όχι την πολιτική. Αυτή είναι η δική του ζωή κι εγώ είμαι ευτυχισμένη που είμαι στο παρασκήνιο.Ένας πολιτικός στην οικογένεια είναι αρκετός. Διαθέτουμε δύο σπίτια ως αποτέλεσμα της πολιτικής καριέρας του συζύγου μου». Η δήλωσή της αυτή σχολιάστηκε πικρόχολα στον βρετανικό τύπο. Έκτοτε, ο Σάλμοντ της απαγόρευσε να δίνει συνεντεύξεις.



Η Μόιρα, κόρη μηχανικού, γεννήθηκε στην πόλη Peebles,στα σύνορα Αγγλίας - Σκωτίας, τον Αύγουστο του 1937. Ανέλαβε το ρόλο της... δασκάλας μαθαίνοντας οδήγηση στον σύζυγό της. Καθημερινά του συνδυάζει τα ρούχα γιατί δεν ξέρει να ταιριάξει τα χρώματα μεταξύ τους.«Φοράει ότι βρει μπροστά του. Μπορεί να συνδυάσει γραβάτα, παντελόνι και κάλτσα, τα χρώματα των οποίων είναι εντελώς αταίριαστα μεταξύ τους»...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης