«Άνοιγμα» της Νότιας Κορέας στη Βόρεια Κορέα για συζητήσεις επανένωσης

«Άνοιγμα» της Νότιας Κορέας στη Βόρεια Κορέα για συζητήσεις επανένωσης

Η Πιονγκγιάνγκ θα πρέπει να αποδείξει ότι πραγματικά επιθυμεί τη διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού διαλόγου με στόχο τον τερματισμό του δεκαετούς αδιεξόδου, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ν. Κορέας 

«Άνοιγμα» της Νότιας Κορέας στη Βόρεια Κορέα για συζητήσεις επανένωσης
Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκεούν-Χίε, η οποία επιδιώκει να ξεκινήσει η διαδικασία για την επανένωση της κορεατικής χερσονήσου, δήλωσε ότι η πόρτα για συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα «θα είναι ανοιχτή» κατά την προσεχή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ωστόσο η Παρκ, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι η Πιονγκγιάνγκ θα πρέπει να αποδείξει ότι πραγματικά επιθυμεί τη διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού διαλόγου και να «είναι ανοιχτή στις συζητήσεις» σχετικά με τις προτάσεις της Νότιας Κορέας, οι οποίες στόχο έχουν τον τερματισμό του δεκαετούς αδιεξόδου.

Στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πρόκειται να παραστεί ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ρι Σου Γιονγκ, ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος που θα συμμετάσχει τα τελευταία 15 χρόνια.

«Εάν η ευκαιρία προκύψει και έχουν πραγματικά την ευκαιρία να απαντήσουν και να δεχτούν την προσφορά μας για επαφές υψηλού επιπέδου και διάλογο, νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν θετικό», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters η Παρκ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης