Στο εδώλιο Αμερικανός που κατηγορείται ότι βοηθούσε τους Τζιχαντιστές

Στο εδώλιο Αμερικανός που κατηγορείται ότι βοηθούσε τους Τζιχαντιστές

Ο 30χρονος Μαφίντ Ελφγκί, με καταγωγή από την Υεμένη, κατηγορείται ότι προσπάθησε να παράσχει υλική υποστήριξη στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και σκόπευε να δολοφονήσει Αμερικανούς στρατιώτες που είχαν επιστρέψει από το Ιράκ

Στο εδώλιο Αμερικανός που κατηγορείται ότι βοηθούσε τους Τζιχαντιστές
Σε δίκη πρόκειται να παραπεμφθεί ένας άνδρας από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, με τις κατηγορίες ότι προσπάθησε να παράσχει υλική υποστήριξη στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και σκόπευε να δολοφονήσει Αμερικανούς στρατιώτες που είχαν επιστρέψει από το Ιράκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Μαφίντ Ελφγκί, 30 ετών με καταγωγή από την Υεμένη, παραπέμφθηκε σε δίκη μετά από κοινή έρευνα της αστυνομίας του Ρότσεστερ και της αντιτρομοκρατικής ομάδας του FBI.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Ελφγκί προσπάθησε, το περασμένο έτος, να βοηθήσει τρία άτομα –δύο εκ των οποίων εργάζονταν για λογαριασμό του FBI- προκειμένου να ταξιδέψουν στη Συρία με σκοπό να ενταχθούν στους μαχητές του ISIS.

Κλείσιμο
«Ο Ελφγκί σχεδίαζε επίσης να δολοφονήσει μέλη του αμερικανικού στρατού που είχαν επιστρέψει από το Ιράκ», δήλωσαν οι αρχές. «Στο πλαίσιο του σχεδίου του Ελφγκί να δολοφονήσει τους στρατιώτες, ο άνδρας αγόρασε δύο πιστόλια εξοπλισμένα με σιγαστήρες και πυρομαχικά από εμπιστευτική πηγή».

Το FBI αχρήστευσε τα όπλα πριν η πηγή τα παραδώσει στον ύποπτο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Με τις σημερινές απαγγελίες των κατηγοριών, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δείχνει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προκειμένου να νικήσει το ISIS», δήλωσε ο Ουίλιαμ Χότσουλ, δικηγόρος των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Οι κατηγορίες για παροχή υλικής υποστήριξης στους τζιχαντιστές επισύρουν ποινή κάθειρξης 15 ετών, ενώ για την απόπειρα δολοφονίας ο Ελφγκί αντιμετωπίζει 20ετή ποινή φυλάκισης. Ο ύποπτος αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για κατοχή πυροβόλων όπλων και σιγαστήρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης