Χάρτης-πρόκληση με δήθεν αυτονομιστικό κίνημα της "Μακεδονίας" στην Ελλάδα

Χάρτης-πρόκληση με δήθεν αυτονομιστικό κίνημα της "Μακεδονίας" στην Ελλάδα

Ο χάρτης μπλέκει υπαρκτά και ανύπαρκτα κινήματα και εμφανίζει σενάρια με 37 νέα εθνικά και θρησκευτικά κράτη στην Ευρώπη

Χάρτης-πρόκληση με δήθεν αυτονομιστικό κίνημα της "Μακεδονίας" στην Ελλάδα
Πρόκληση από το περιοδικό Business Insider που παρουσιάζει, με αφορμή το δημοψήφισμα που θα κρίνει την ανεξαρτησία ή όχι της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, ένα σκαρίφημα, έναν χάρτη της Ευρώπης έτσι όπως θα μπορούσε να διαμορφωθεί εάν η Σκωτία αποτελέσει την θρυαλλίδα για δεκάδες άλλα δημοψηφίσματα από αυτονομιστικά κινήματα, υπαρκτά ή ανύπαρκτα!

Και με τον όρο ανύπαρκτα εννοούμε την φαεινή ιδέα του «Κινήματος για μια Ελεύθερη Ευρώπη» (European Free Alliance) που φέρεται να υπογράφει τον χάρτη, αλλά και του περιοδικού που τον δημοσιεύει με σχόλιο «έτσι θα ήταν ο χάρτης της Ευρώπης εάν τα αυτονομιστικά κινήματα επικρατούσαν» - να εμφανίσει ανάμεσα στα γνωστά, αναγνωρισμένα αυτονομιστικά κινήματα και κόμματα ανά την Ευρώπη και το ανύπαρκτο κίνημα "Μακεδόνων στην Ελλάδα" (Lerin: "Macedonians in Greece"). Και "τσουβαλιάζοντας" υπαρκτούς και φανταστικούς αυτονομιστές, καταλήγει στο συμπέρασμα πως η Σκωτία και το δημοψήφισμά της μπορεί να οδηγήσει σε δραματική αλλαγή του χάρτη της Ευρώπης, όπως τον ξέρουμε σήμερα.

Και μπορεί να έχει δίκιο το ρεπορτάζ όσον αφορά στα κινήματα από την Καταλονία έως τη Χώρα των Βάσκων, από το Βένετο έως το Νότιο Τιρόλο, από το νησί της Σαρδηνίας στην Ιταλία μέχρι την Φλάνδρα στο Βέλγιο αλλά και σε δεκάδες άλλα μέρη όπου αυτονομιστές ζητούν την ανεξαρτησία τους, αλλά στην περίπτωση της "Μακεδονίας" το φάουλ είναι προφανές. Εκτός κι αν δεν πρόκειται περί λάθους...

Κλείσιμο
Σχετικό άρθρο δημοσιεύουν και οι New York Times οι οποίοι καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα όποια κινήματα αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ και φωνή, μετά από μια ενδεχόμενη απόσχιση της Σκωτίας, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε "αλλαγή των συνόρων της Ευρώπης, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο ήδη, σε πολλές κυβερνήσεις της Ευρώπης."





Πηγή: newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης