Ομπάμα: Παγκόσμια απειλή η επιδημία του Έμπολα

Ομπάμα: Παγκόσμια απειλή η επιδημία του Έμπολα

Οι σκηνές που περιέγραψαν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας οι οποίοι επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές στις χώρες της Δυτικής Αφρικής είναι «φρικιαστικές» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος - Στα σχέδιά του η αποστολή περίπου 3.000 στρατιωτικών στις «πληγείσες» περιοχές

Ομπάμα: Παγκόσμια απειλή η επιδημία του Έμπολα
Η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική βγαίνει εκτός ελέγχου και αποτελεί παγκόσμια απειλή προειδοποίησε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

Οι σκηνές που περιέγραψαν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας οι οποίοι επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές στις χώρες της Δυτικής Αφρικής είναι «φρικιαστικές» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Στη Δυτική Αφρική ο Έμπολα σήμερα είναι επιδημία, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν. Βγαίνει εκτός ελέγχου, επιδεινώνεται» τόνισε.
Η καταπολέμηση της επιδημίας θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, όμως η ιατρική κοινότητα ξέρει πώς να το φέρει εις πέρας, πρόσθεσε.
Κλείσιμο

«Εάν κάνουμε τα σωστά βήματα μπορούμε να σώσουμε ζωές, όμως πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Δεν επιτρέπεται να χρονοτριβούμε με αυτό το θέμα», υπογράμμισε ο Ομπάμα.

«Ο κόσμος έχει προσδοκίες από τις ΗΠΑ» σημείωσε ο Μπαράκ Ομπάμα και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνδράμει στις προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας.

Ο πρόεδρος επαίνεσε το CDC λέγοντας ότι αυτή η ομοσπονδιακή υπηρεσία έχει αναλάβει το μεγαλύτερο διεθνές έργο στην ιστορία της.

Στα σχέδια του Αμερικανού προέδρου για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.400 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η αποστολή περίπου 3.000 στρατιωτικών που θα συμμετάσχουν στην οικοδόμηση νέων κέντρων νοσηλείας, η παροχή επιμελητειακής βοήθειας εκπαίδευσης του υγειονομικού προσωπικού.

Οι αμερικανικές προσπάθειες θα επικεντρωθούν στη Λιβερία αφού στη Μονρόβια, την πρωτεύουσα της χώρας αυτής, θα εδρεύει η υπηρεσία συντονισμού των επιχειρήσεων.
Λίγο πριν ο Ομπάμα είχε συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό γιατρό Κεντ Μπράντλι, που είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα στη Λιβερία και ανάρρωσε μετά τη μεταφορά του και τη θεραπεία που έλαβε στις ΗΠΑ.

Ο 33χρονος Κεντ Μπράντλι και η 60χρονη Νάνσι Ράιτμπολ, που εργάζονταν για τη φιλανθρωπική οργάνωση Samaritan's Purse, επαναπατρίστηκαν τον Ιούλιο και εισήχθησαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Έμορι, κοντά στην Ατλάντα. Αφού θεραπεύτηκαν και βγήκαν από το νοσοκομείο, ο διευθυντής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών του Έμορι, Δρ. Μπρους Ρίμπνερ, διαβεβαίωσε ότι «δεν αποτελούν κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης