Ολλανδία: Δύο νεκροί και 26 τραυματίες σε καραμπόλες 150 οχημάτων!

Ολλανδία: Δύο νεκροί και 26 τραυματίες σε καραμπόλες 150 οχημάτων!

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου Α58, στο ύψος της κοινότητας Χάινκενσαντ, ανάμεσα στις πόλεις Χους και Μίντελμπουργκ

Ολλανδία: Δύο νεκροί και 26 τραυματίες σε καραμπόλες 150 οχημάτων!
Τουλάχιστον 150 οχήματα ενεπλάκησαν σε αλλεπάλληλες καραμπόλες που σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα της Τρίτης σε αυτοκινητόδρομο της Ολλανδίας λόγω της πυκνής ομίχλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 26.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου Α58, στο ύψος της κοινότητας Χάινκενσαντ, ανάμεσα στις πόλεις Χους και Μίντελμπουργκ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας Έστερ Μπουτ, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 26 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ορισμένοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Κλείσιμο
Στην περιοχή έσπευσαν 50 ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο που αρχικά αντιμετώπισε δυσκολίες να προσεγγίσει τον αυτοκινητόδρομο λόγω της ομίχλης.



«Πηγαίναμε με μικρή ταχύτητα γιατί η ορατότητα ήταν περιορισμένη και ξαφνικά βρεθήκαμε μπροστά σε έναν τοίχο ομίχλης», αφηγήθηκε ένας οδηγός, αυτόπτης μάρτυρας των συγκρούσεων, που ο ίδιος γλίτωσε γιατί, όπως είπε, πρόλαβε να φρενάρει εγκαίρως.

Άλλοι μάρτυρες ωστόσο που μίλησαν στη δημόσια τηλεόραση NOS υποστήριξαν ότι ορισμένα αυτοκίνητα έτρεχαν με 120-130 χιλιόμετρα χωρίς να έχουν ανάψει τα φώτα ομίχλης. "Δεν βλέπαμε τίποτα στα 50 μέτρα και άλλοι δίπλα μας προσπερνούσαν με μεγάλη ταχύτητα" είπε ένας από αυτούς.

Οι διασώστες υποχρεώθηκαν να πάνε με τα πόδια μέχρι το σημείο όπου βρίσκονταν κάποιοι από τους τραυματίες γιατί τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα είχαν κλείσει εντελώς τον δρόμο. Μέσω του Twitter οι υπηρεσίες διάσωσης ζήτησαν από οδηγούς και επιβάτες να παραμείνουν κοντά στα οχήματά τους.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης