Χαμενεΐ: Οι ΗΠΑ προωθούν την τρομοκρατία

Χαμενεΐ: Οι ΗΠΑ προωθούν την τρομοκρατία

Για μία ακόμα φορά ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν επιτίθεται στις ΗΠΑ - Μετά την κατηγορία ότι οι Αμερικανοί έχουν «βρώμικα χέρια»

 

Χαμενεΐ: Οι ΗΠΑ προωθούν την τρομοκρατία
Μία ημέρα αφότου ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεΐ επιτέθηκε στις ΗΠΑ, κατηγορώντας τους Αμερικανούς ότι έχουν «βρώμικα χέρια», επανέρχεται με δριμεία κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας από την κυβέρνηση Ομπάμα.

Μέσω μηνυμάτων του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Αγιατολάχ υποστήριξε ότι η λογική των ΗΠΑ δε βασίζεται στο διάλογο και το συμβιβασμό. Αντιθέτως, όπως είπε «ασκεί επιθέσεις και κάνει άδικη χρήση της εξουσίας που έχει, επομένως προωθεί την τρομοκρατία».

Μάλιστα, τόνισε ότι την τελευταία δεκαετία «στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν παιδιά και γυναίκες, προωθώντας την τρομοκρατία αντί να την καταπολεμούν».

Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή διερωτήθηκε τι είναι τρομοκρατία; «Δεν είναι η παράνομη χρήση βίας ώστε να επιτευχθεί ένας στόχος; Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι ΗΠΑ δρουν έτσι στο Ιράκ», εξήγησε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Ισραήλ, λέγοντας πως τα τελευταία εξήντα χρόνια «εγκλημάτων κατά της Παλαιστίνης», είχε την υποστήριξη των ΗΠΑ, που σημαίνει ότι η αμερικανικές κυβερνήσεις στηρίζουν την τρομοκρατία.

«Ισχυρίζονται πως πολεμούν τους τρομοκράτες, όμως όποτε είναι απαραίτητο χρηματοδοτούν και προμηθεύουν με όπλα τους τρομοκράτες για περισσότερα σχέδια και τρομοκρατική δράση», πρόσθεσε ο Χαμενεΐ.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης