Ιαπωνία: Οι πυρηνικοί σταθμοί δεν επηρεάσθηκαν από τα 5,6 Ρίχτερ

Ιαπωνία: Οι πυρηνικοί σταθμοί δεν επηρεάσθηκαν από τα 5,6 Ρίχτερ

Πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια που συνδέουν το Τόκιο με τη νομαρχία της Φουκουσίμα, διακόπηκαν αμέσως για να ελεγχθούν οι γραμμές

Ιαπωνία: Οι πυρηνικοί σταθμοί δεν επηρεάσθηκαν από τα 5,6 Ρίχτερ
Οι εταιρείες Japan Atomic Power Co και Tokyo Electric Power Co (Tepco) ανέφεραν πως δεν υπάρχουν προβλήματα στους τρεις πυρηνικούς σταθμούς τους στην ανατολική Ιαπωνία μετά το σεισμό μεγέθους 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα βορείως το Τόκιο.

Αξιωματούχος της Japan Atomic δήλωσε πως δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στο σταθμό Τοκάι Νταϊνί, δυναμικότητας 1,1 γιγαβάτ, ο οποίος είναι κλειστός από το Μάιο του 2011. Εκπρόσωπος της Tepco δήλωσε ότι δεν καταγράφηκαν προβλήματα στο πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα-Νταϊίτσι, ο οποίος καταστράφηκε από το σεισμό του Μαρτίου 2011, ούτε στο σταθμό Φουκουσίμα-Νταϊνί, ο οποίος παραμένει κλειστός από το Μάρτιο του 2011.

Μια πρώτη ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή αρχικά γύρω στις 12:30 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας) και ακολούθησε για δέκα δευτερόλεπτα μια σειρά πολύ ισχυρών δονήσεων.

Κλείσιμο
Πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια, μεταξύ των οποίων αυτά των τρένων υψηλής ταχύτητας (Σινκάνσεν) που συνδέουν το Τόκιο με τη νομαρχία της Φουκουσίμα, διακόπηκαν αμέσως για να ελεγχθούν οι γραμμές, όμως η κυκλοφορία σύντομα αποκαταστάθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης