Ποια είναι η «χρυσή» συμβουλή της Marissa Mayer που αλλάζει τη ζωή

Ποια είναι η «χρυσή» συμβουλή της Marissa Mayer που αλλάζει τη ζωή

Τι πρέπει να κάνεις όταν έχεις να διαλέξεις μεταξύ δύο δύσκολων επιλογών...

Ποια είναι η «χρυσή» συμβουλή της Marissa Mayer που αλλάζει τη ζωή
Αν η CEO της Polyvore, Jess Lee δεν είχε ακούσει τη "χρυσή" συμβουλή της Marissa Mayer, της κατά πολλούς καλύτερης γυναίκας CEO στην Wall Street, τότε η καριέρα της ίσως να είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει.

Ήταν η δεκαετία του 2000 όταν η Lee δέχτηκε πρόταση και ανέλαβε θέση στην εταιρεία Intuit, αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το Stanford με πτυχίο στην πληροφορική.

Εντελώς τυχαία η Lee έλαβε μία μέρα ένα τηλεφώνημα από την Google, όπου την πληροφορούσαν πως αφού διάβασαν το βιογραφικό της θα ήθελαν ένα ραντεβού μαζί της για πιθανή συνεργασίας  ως product manager.

Όπως αναφέρει η Lee στον Business Insider, δεν ήταν καθόλου σίγουρη για την πρόταση που της έγινε, αφού δεν είχε εργαστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν ως product manager αλλά είχε σκοπό να εργαστεί κάπου ως μηχανικός.

Η Marissa Mayer, τωρινή CEO της Yahoo, ήταν αυτή που "έτρεχε" το σχετικό πρόγραμμα που χρειαζόταν product manager  και αυτή που θα έπαιρνε συνέντευξη από την Lee, σχετικά με την θέση.
Κλείσιμο

"Αυτό που είπα στην Marissa (Mayer) ήταν, πως δεν ήξερα αν θέλω πραγματικά την θέση", αναφέρει η Lee και συμπληρώνει "και αυτή που είπε κάτι που θα θυμάμαι πάντα”.

“«Ασε με να σου δώσω μια επαγγελματική συμβουλή. Πάντα να παίρνεις το δύσκολο μονοπάτι. Όταν έχει να επιλέξεις μεταξύ δύο δύσκολων επιλογών, να επιλέγεις πάντα αυτή που δείχνει πιο δύσκολη, γιατί συνήθως αυτή είναι η σωστή επιλογή» μου είπε η  Mayer”, σημειώνει.

Η Lee αν και είχε αμφιβολίες δέχτηκε την θέση, δούλεψε στους χάρτες της Google για 4 χρόνια και τώρα εργάζεται στο σάιτ Polyvore που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν διαδικτυακά επιλογές διαφόρων προϊόντων.

"Όταν σκεφτόμουν να πάω στην Polyvore, αναρωτιόμουν, αν θα έπρεπε να αφήσω την σιγουριά της Google για αυτή την μικρή startup και ένιωσα πως αυτό είναι κάτι που έχει ενδιαφέρον και πως θα έπρεπε να το κάνω", σημειώνει.

Η Lee έγινε CEO της Polyvore και η εταιρεία είναι κερδοφόρα εδώ και τρία χρόνια με πάνω από 20 εκατ. μοναδικούς χρήστες τον μήνα, ενώ μέσω της Polyvore γίνονται περισσότερες λιανικές πωλήσεις από ότι στο Pinterest και το Twitter μαζί.

Πηγή: newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης