Συνάντηση Κέρι-Λαβρόφ στο Παρίσι

Συνάντηση Κέρι-Λαβρόφ στο Παρίσι

Οι δύο υπουργοί είχαν μια «εποικοδομητική συνομιλία» και συμφώνησαν να συζητήσουν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κάποιες διαφορές και υπάρχοντα προβλήματα


Συνάντηση Κέρι-Λαβρόφ στο Παρίσι
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι συναντήθηκε στο Παρίσι, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε λόγο για «εποικοδομητική συνομιλία».

«Είχα μια εποικοδομητική συνομιλία με τον υπουργό Λαβρόφ στην οποία -και οι δύο συμφωνήσαμε για την ανάγκη αυτή- αναφερθήκαμε στην πιθανότητα να συναντηθούμε κάποια στιγμή για να συζητήσουμε με εποικοδομητικό τρόπο κάποιες διαφορές και υπάρχοντα προβλήματα» εξήγησε ο Κέρι.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η επόμενη συζήτηση θα γίνει στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία ξεκινά την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την 1η Οκτωβρίου.

«Ήταν εποικοδομητική η συζήτηση, όμως δεν καταλήξαμε σε κάτι συγκεκριμένο. Δεν έγιναν προτάσεις ούτε ελήφθησαν αποφάσεις. Τίποτε πέραν της πεποίθησης ότι θα ήταν προτιμότερο να βρούμε έναν τρόπο να επιλύουμε κάποια προβλήματα» πρόσθεσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ.

H συνάντηση έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ΝΑΤΟϊκή άσκηση, με 13.000 στρατιώτες από κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Η άσκηση ξεκίνησε κοντά στη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων στα ανατολικά, ιδίως γύρω από την πόλη Ντονέτσκ, παρά την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι η άσκηση είχε προγραμματιστεί πριν ξεσπάσει η κρίση στην ανατολική Ουκρανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης