Μπαρόζο σε Πούτιν: Σεβάσου την εκεχειρία που συμφωνήθηκε στο Μινσκ

Μπαρόζο σε Πούτιν: Σεβάσου την εκεχειρία που συμφωνήθηκε στο Μινσκ

Ο πρόεδρος της Κομισιόν «υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει πλήρως σεβαστό το σχέδιο εκεχειρίας των 12 σημείων που συμφωνήθηκε στο Μινσκ» μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της

Μπαρόζο σε Πούτιν: Σεβάσου την εκεχειρία που συμφωνήθηκε στο Μινσκ
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπογράμμισε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε τη Δευτέρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την ανάγκη να γίνει σεβαστή η εκεχειρία στην Ουκρανία.

Ο Μπαρόζο «υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει πλήρως σεβαστό το σχέδιο εκεχειρίας των 12 σημείων που συμφωνήθηκε στο Μινσκ» μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν την επομένη της πιο αιματηρής ημέρας στην ανατολική Ουκρανία αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία, με τον ουκρανικό στρατό και τους αντάρτες να αλληλοκατηγορούνται για την παραβίασή της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Παρασκευή, έπειτα από μια τριμερή συνάντηση με την Ουκρανία και τη Ρωσία, να αναβληθεί ως τον Ιανουάριο του 2016 η εφαρμογή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και του Κιέβου.

Οι Μπαρόζο και Πούτιν «δήλωσαν ότι συμφωνούν» με αυτή την πρόταση, που πρέπει πλέον να επικυρώσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ, η οποία όμως προκαλεί ήδη αντιπαραθέσεις στην Ουκρανία, πρόσθετε η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης