Η Ιντερπόλ βρήκε στο Βέλγιο 14χρονη Γαλλίδα που ήθελε να ταξιδέψει στη Συρία

Η Ιντερπόλ βρήκε στο Βέλγιο 14χρονη Γαλλίδα που ήθελε να ταξιδέψει στη Συρία

Εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στη Λιέγη


Η Ιντερπόλ βρήκε στο Βέλγιο 14χρονη Γαλλίδα που ήθελε να ταξιδέψει στη Συρία
Μια γαλλίδα έφηβη 14 ετών, που αγνοείται από τις 18 Ιουλίου και η οποία είχε εκφράσει την επιθυμία να ταξιδέψει στη Συρία, εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στη Λιέγη του Βελγίου, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Η έφηβη από την Ισέρ, οι γονείς της οποίας είχαν δηλώσει την εξαφάνισή της την 18η Ιουλίου και η οποία είχε εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή της να ταξιδέψει στη Συρία, εντοπίστηκε χάρη στο σήμα της Ιντερπόλ, δήλωσε ο Καζνέβ κατά την έναρξη της συζήτησης στην Εθνοσυνέλευση ενός νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ένας από τους στόχους του νομοσχεδίου αυτού είναι να εμποδίζονται οι νεαροί Γάλλοι να ταξιδεύουν στη Συρία, κυρίως την επιβολή μιας διοικητικής απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την κατάσχεση του διαβατηρίου και της ταυτότητάς τους.

Κλείσιμο
«Όσοι και όσες σκέφτονται να φύγουν, είτε εξαιτίας μιας νοσηρής έλξης από τη βία, είτε λόγω απελπισίας, στο όνομα ενός θρησκευτικού ιδεώδους ή ακόμα λόγω ρομαντισμού ή λόγω συμπόνιας για τα θύματα του καθεστώτος (του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ θέλω να πω ότι διαπράττουν ένα ολέθριο και ανεπανόρθωτο λάθος», υπογράμμισε ο Καζνέβ.

«Ο αριθμός των νεαρών Γάλλων που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί και μάχονται στο συριακό έδαφος δεν σταματά να αυξάνεται. Οι μαχητές έχουν φτάσει τους 350, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 63 γυναικών και έξι ανηλίκων», σημείωσε ο γάλλος υπουργός.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης