Πολωνία: Και επίσημα στο τιμόνι της χώρας η Εύα Κόπατς

Πολωνία: Και επίσημα στο τιμόνι της χώρας η Εύα Κόπατς

«Θα είναι μια καλή κυβέρνηση (. . .). Γνωρίζω ότι το έργο μου θα είναι δύσκολο, όμως είμαι έτοιμη να αναλάβω αυτήν την πρόκληση» δήλωσε σε δημοσιογράφους η 57χρονη Κόπατς

Πολωνία: Και επίσημα στο τιμόνι της χώρας η Εύα Κόπατς
Εντολή να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης έλαβε την Δευτέρα από τον πρόεδρο της Πολωνίας Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι η πρόεδρος της Κάτω Βουλής, Εύα Κόπατς η οποία διορίστηκε επίσημα στην θέση της πρωθυπουργού της χώρας μετά την παραίτηση του Ντόναλντ Τουσκ.

Η Κόπατς θα προχωρήσει στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης που θα αντικαταστήσει το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Θα είναι μια καλή κυβέρνηση (. . .). Γνωρίζω ότι το έργο μου θα είναι δύσκολο, όμως είμαι έτοιμη να αναλάβω αυτήν την πρόκληση» δήλωσε σε δημοσιογράφους η 57χρονη Κόπατς.

Κλείσιμο
Η Κόπατς έχει στη διάθεσή της 15 ημέρες για να παρουσιάσει την σύνθεση της νέας κυβέρνησης στον επικεφαλής του πολωνικού κράτους, όμως από την προεδρία έχει ήδη αναφερθεί η ημερομηνία της 22ας Σεπτεμβρίου.

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο. Αυτό αναμένεται να γίνει σε μια έκτακτη συνεδρίασή του που έχει προγραμματισθεί για την 27η Σεπτεμβρίου.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης