Διαμαρτυρία στο Λονδίνο για την έκθεση «Ανθρώπινοι Ζωολογικοί Κήποι»!

Διαμαρτυρία στο Λονδίνο για την έκθεση «Ανθρώπινοι Ζωολογικοί Κήποι»!

Η έκθεση του λευκού  καλλιτέχνη από τη Νότια Αφρική, Brett Bailey, που έχει τίτλο «Ανθρώπινοι Ζωολογικοί Κήποι», έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες στη βρετανική πρωτεύουσα

Διαμαρτυρία στο Λονδίνο για την έκθεση «Ανθρώπινοι Ζωολογικοί Κήποι»!
Στον πολυχώρο Barbican, του Λονδίνου, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 23 Σεπτεμβρίου η έκθεση του λευκού νοτιοααφρικανού καλλιτέχνη Brett Bailey, που έχει τίτλο «Ανθρώπινοι Ζωολογικοί Κήποι». Η έκθεση, που έχει ήδη κάνει τον γύρο της Ευρώπης, παρουσιάζει αλυσοδεμένους μαύρους καλλιτέχνες, αναπαριστώντας την ζωή των μαύρων στις αποικίες των λευκών τον 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα.



Κλείσιμο
Η έκθεση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Λονδίνο. Το Σαββατοκύριακο, πολλοί ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν με πλακάτ σε κεντρικούς δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, ισχυριζόμενοι ότι η έκθεση εμπεριέχει ρατσιστικά μηνύματα. Κάποια από τα πλακάτ έγραφαν: «Είμαι κάποιος», ή «Δεν είμαι αντικείμενο». 



Η Sara Myers, επικεφαλής διαδικτυακής εκστρατείας κατά της έκθεσης, που είναι μαύρη ακτιβίστρια και δημοσιογράφος, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Independent, ότι οι θεατές της έκθεσης καλούνται να πληρώσουν είκοσι ευρώ εισιτήριο για να δουν «ασέβεια σε βάρος μας». 

«Στην αντίπερα όχθη», ο διευθυντής του θεάτρου Barbicon  δήλωσε ότι η έκθεση θα παρουσιαστεί επειδή δεν έχει στόχο να προσβάλει, αλλά αντίθετα, να ενδυναμώσει  και να εκπαιδεύσει εναντίον του ρατσισμού.



Ο διευθυντής Toni Racklin, πρόσθεσε ότι το θέατρο εκτίμησε την καλλιτεχνική αξία της έκθεσης και τον τρόπο που αυτή αντιμετωπίζει ευαίσθητα και αμφιλεγόμενα ζητήματα. Όσο για τις 21.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί κατά της παρουσίασης της έκθεσης, ο διευθυντής του θεάτρου τόνισε, ότι, όπως συμβαίνει με κάθε έργο τέχνης που είναι υποκειμενικό, το ίδιο συμβαίνει και με τους «Ανθρώπινους Ζωολογικούς Κήπους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης