Βρετανία: Ο φρουρός του Μπάκιγχαμ θα πληρώσει ακριβά τις ... πιρουέτες!

Βρετανία: Ο φρουρός του Μπάκιγχαμ θα πληρώσει ακριβά τις ... πιρουέτες!

Ένας από τους φρουρούς του παλατιού στη Βρετανία άρχισε να χορεύει την ώρα του καθήκοντος- Η στιγμή απαθανατίστηκε από ερασιτεχνική κάμερα και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις

Βρετανία: Ο φρουρός του Μπάκιγχαμ θα πληρώσει ακριβά τις ... πιρουέτες!
Ποινή φυλάκισης τριών εβδομάδων σε στρατιωτική φυλακή και χρηματικό πρόστιμο χίλιες λίρες επιβλήθηκε από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε φρουρό του Μπάκιγχαμ, που άρχισε ξαφνικά να χορεύει πιρουέτες, εν ώρα καθήκοντος!

Πριν μερικές ημέρες ένας φρουρός του παλατιού, με την χαρακτηριστική κόκκινη στολή και το μαύρο γούνινο καπέλο, φαίνεται ότι βαρέθηκε να στέκεται όρθιος επί ώρες και άρχισε να χορεύει για να ξεμουδιάσει...Τουρίστας με ερασιτεχνική κάμερα κατέγραψε το γεγονός, το οποίο στη συνέχεια ανέβηκε στο Youtube και έγινε viral με 1.700.000 επισκέψεις!

Όπως ήταν φυσικό με τόση δημοσιότητα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ενημερώθηκε για το γεγονός και διέταξε να ερευνηθεί το περιστατικό. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αποφασίστηκε ποινή φυλάκισης τριών εβδομάδων στον άτυχο φρουρό, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1.000 λιρών.


Κλείσιμο

Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας σχολίασε το γεγονός της ποινής στον φρουρό λέγοντας: «Είμαστε ενήμεροι για το βίντεο. Όποιος υπολείπεται των υψηλών προδιαγραφών του στρατού,θα πρέπει να αναμένει ότι θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις. Σύμφωνα με την νομοθεσία ένας στρατιώτης μπορεί να φυλακιστεί, αν έχει επιζήμια συμπεριφορά για την τάξη και την πειθαρχία της υπηρεσίας του».


 
Σημειώνεται, ότι το γεγονός συνέβη όταν η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν απούσα και βρισκόταν στο θερινό παλάτι του Μπάλμοραλ για τις διακοπές της. Δηλαδή στον Βρετανό φρουρό ταιριάζει η ρήση: «όταν λείπει η γάτα, χορεύουν τα ποντίκια», μόνο που το πλήρωσε λίγο ακριβά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης