Deutsche Telekom: Δεν έχουμε ενδείξεις για παράνομη πρόσβαση στο δίκτυό μας

Deutsche Telekom: Δεν έχουμε ενδείξεις για παράνομη πρόσβαση στο δίκτυό μας

«Ερευνούμε κάθε στοιχείο για πιθανή παρέμβαση στο σύστημα, ωστόσο μέχρι στιγμής από τις έρευνές μας δεν υπάρχουν τέτοιου είδους ενδείξεις», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας

Deutsche Telekom: Δεν έχουμε ενδείξεις για παράνομη πρόσβαση στο δίκτυό μας
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο υπολογιστών της Deutsche Telekom.

Η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών αναφέρει πάντως και τη φράση «μέχρι στιγμής» στην ανακοίνωσή της που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η εταιρεία αναφέρει ότι σκοπεύει να διερευνήσει το θέμα, το οποίο προέκυψε μετά από σχετικό άρθρο που δημοσίευσε την Κυριακή η εφημερίδα Der Speigel.

«Ερευνούμε κάθε στοιχείο για πιθανή παρέμβαση στο σύστημα, ωστόσο μέχρι στιγμής από τις έρευνές μας δεν υπάρχουν τέτοιου είδους ενδείξεις», δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της εταιρείας.

Κλείσιμο
«Εργαζόμαστε με ειδικούς στον τομέα της πληροφορικής, ενώ έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας. Θα ήταν εντελώς απαράδεκτο εάν μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών ήταν σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυό μας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τόσο η NSA όσο και η GCHQ είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο της Deutsche Telekom και πολλών άλλων μικρότερων παρόχων.

Μέχρι στιγμής ούτε η NSA αλλά ούτε και η GCHQ δεν έχουν σχολιάσει το επίμαχο δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης