Κέρι: Δεν θα συντονιστούμε με τη Δαμασκό για τις επιδρομές στη Συρία

Κέρι: Δεν θα συντονιστούμε με τη Δαμασκό για τις επιδρομές στη Συρία

Ο Κέρι χρησιμοποίησε στρατιωτικούς όρους που περιγράφουν τα μέτρα συντονισμού προκειμένου να αποφευχθεί για παράδειγμα ο κίνδυνος της σύγκρουσης αεροσκαφών στον αέρα ή τα φίλια πυρά

Κέρι: Δεν θα συντονιστούμε με τη Δαμασκό για τις επιδρομές στη Συρία
Δεν θα υπάρξει συντονισμός με τη Δαμασκό στο πλαίσιο των ενδεχόμενων αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, όμως όλα θα γίνουν προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες άτοπες παρεμβάσεις. 

«Όχι δεν θα συντονίσουμε (την αεροπορική εκστρατεία) με τη Συρία. Σίγουρα θα εξασφαλίσουμε ότι θα αποφευχθούν οι παρεμβάσεις και ότι θα μας διαβεβαιώσουν ότι αυτοί (οι Σύροι) δεν θα κάνουν κάτι για το οποίο θα μετανιώσουν ακόμα περισσότερο» δήλωσε ο Κέρι σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face The Nation του αμερικανικού τηλεοπτικού δίκτυου CBS, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στο Κάιρο χθες και μεταδόθηκε σήμερα στις ΗΠΑ. 

Ο Κέρι χρησιμοποίησε στρατιωτικούς όρους που περιγράφουν τα μέτρα συντονισμού προκειμένου να αποφευχθεί για παράδειγμα ο κίνδυνος της σύγκρουσης αεροσκαφών στον αέρα ή τα φίλια πυρά. 

Κλείσιμο
«Δεν θα υπάρξει συντονισμός....» επέμεινε την ίδια στιγμή o υπουργός, την ώρα που Σύροι αξιωματούχοι εμφανίζονται ευνοϊκά διακείμενοι στο ενδεχόμενο επιδρομών εναντίον των εξτρεμιστών που αποτελούν τον κοινό εχθρό, υπό τον όρο ότι θα τις συντονίσουν. 

Επιπλέον ο Τζον Κέρι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση στο αίτημά του για παροχή στρατιωτικής βοήθειας εκτιμώντας ότι ήδη έχει λάβει αρκετή στήριξη ακόμα και για τη συμμετοχή σε αεροπορικές επιδρομές αλλά για άλλες πτυχές του πολέμου που οι ΗΠΑ θέλουν να εξαπολύσουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διευκρίνισε -χωρίς ωστόσο να κατανομάσει χώρες- ότι ορισμένα μέλη του συνασπισμού είναι έτοιμα να στείλουν χερσαίες δυνάμεις. «Αλλά δεν είναι ούτως ή άλλως αυτό που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε ο ίδιος. «Υπάρχουν χερσαίες δυνάμεις, που δεν ανήκουν σε εμάς. Τους αποκαλούμε τους Σύρους»- τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, το στρατιωτικό σκέλος «Της συριακής αντιπολίτευσης που βρίσκεται στο πεδίο και είναι λυπηρό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος ολομόναχη τα τελευταία αυτά χρόνια» προσέθεσε ο Κέρι, σημειώνοντας ότι η παροχή εξοπλισμού και η εκπαίδευση της συριακής αντιπολίτευσης αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της στρατηγικής του προέδρου Ομπάμα με στόχο την εξόντωση του Ισλαμικού Κράτους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης