Ο Ομπάμα ενημερώθηκε για την επιδημία του Έμπολα στην Αφρική

Ο Ομπάμα ενημερώθηκε για την επιδημία του Έμπολα στην Αφρική

Ο Διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) Τομ Φρίντεν ενημερώνει τακτικά τον Ομπάμα για τις προσπάθειες της ομοσπονδιακής αυτής υπηρεσίας να αντιμετωπιστεί η επιδημία

Ο Ομπάμα ενημερώθηκε για την επιδημία του Έμπολα στην Αφρική
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε από υγειονομικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ όσον αφορά τη συνεχιζόμενη επιδημία του ιού Έμπολα στην Αφρική, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ δήλωσε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι ο Διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) Τομ Φρίντεν ενημερώνει τακτικά τον Ομπάμα για τις προσπάθειες της ομοσπονδιακής αυτής υπηρεσίας να αντιμετωπιστεί η επιδημία.

Νωρίτερα σήμερα το CDC προειδοποίησε ότι η επιδημία απειλεί τη σταθερότητα των χωρών που πλήττονται από αυτή αλλά και των γειτονικών τους κρατών στη Δυτική Αφρική, προσθέτοντας πως χρειάζεται η κατεπείγουσα ανάληψη δράσης για να ελεγχθεί το ξέσπασμα του Έμπολα, το οποίο χαρακτηρίζεται το χειρότερο στην ιστορία μετά την ανακάλυψη του ιού το 1976.

Κλείσιμο
Ο Φρίντεν, ο οποίος μόλις επέστρεψε από μια περιοδεία στη δυτική Αφρική, ανέφερε ότι αναμένει πως ο αριθμός των κρουσμάτων Έμπολα θα αυξηθεί με μεγάλη ταχύτητα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, καλώντας τις κυβερνήσεις να αντιδράσουν άμεσα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

«Η πρόκληση δεν είναι να μάθουμε τι πρέπει να γίνει. Η πρόκληση είναι να το κάνουμε αμέσως τώρα», είπε ο Φρίντεν σε δημοσιογράφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης