Νέα ρωσικά αντίποινα: «Μπλόκο» σε Ομπάμα και Μέρκελ στα duty free αεροδρομίου!

Νέα ρωσικά αντίποινα: «Μπλόκο» σε Ομπάμα και Μέρκελ στα duty free αεροδρομίου!

Η λίστα που κατήρτησε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου περιλαμβάνει έξι ονόματα Ουκρανών αξιωματούχων αλλά και αυτά των ηγετών

Νέα ρωσικά αντίποινα: «Μπλόκο» σε Ομπάμα και Μέρκελ στα duty free αεροδρομίου!
Κυρώσεις  της... πλάκας επιβάλλει σε δυτικούς ηγέτες η κυβέρνηση της Μόσχας. Σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ και τις ΗΠΑ σε βάρος της, με αφορμή τα επεκτατικά σχέδια του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, η ρωσική κυβέρνηση απαγορεύει σε 13 ξένους ηγέτες να κάνουν τις αγορές τους στα duty free του διεθνούς αεροδρομίου του Βλαδιβοστόκ.

Η λίστα του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου περιλαμβάνει έξι ονόματα Ουκρανών αξιωματούχων αλλά και αυτά των ηγετών, οι οποίοι πρώτοι έσπευσαν να κουνήσουν το... δάκτυλο στον Πούτιν, κατηγορώντας τον ανοικτά ότι εξοπλίζει τους φιλορώσους αντάρτες με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας. 

Κλείσιμο


Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, η σιδηρά κυρία της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο Καναδός πρωθυπουργός, Στ. Χάρπερ, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Αμποτ  και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Αμπε δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Βλαδιβοστόκ στη Ρωσία και μάλιστα η Μόσχα αποφάσισε να τους απαγορεύσει να κάνουν αγορές στα duty free του αεροδρομίου.

Στη «μαύρη» λίστα που συνέταξαν οι Ρώσοι συμπεριλαμβάνονται και τα ονόματα έξι Ουκρανών αξιωματούχων, ανάμεσά τους,ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο και πρώην πρωταθλητής του μποξ και η ξανθιά ηγέτης της «Πορτοκαλί Επανάστασης», Γιούλια Τιμοσένκο .Υπενθυμίζεται ότι, Ε.Ε και ΗΠΑ προχώρησαν σε κυρώσεις εναντίον Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων βαθαίνοντας το ψυχροπολεμικών διαστάσεων ρήγμα μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης