Ο ΟΗΕ κάλεσε το Ισραήλ να μην απαλλοτριώσει εκτάσεις στη Δυτική Όχθη

Ο ΟΗΕ κάλεσε το Ισραήλ να μην απαλλοτριώσει εκτάσεις στη Δυτική Όχθη

Ο ΓΓ του ΟΗΕ εκφράζει την αντίθεσή του στη χθεσινή ανακοίνωση από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με την απαλλοτρίωση σχεδόν χιλίων στρεμμάτων γης στην περιοχή της Βηθλεέμ

Ο ΟΗΕ κάλεσε το Ισραήλ να μην απαλλοτριώσει εκτάσεις στη Δυτική Όχθη
Μετά την αμερικανική κυβέρνηση και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, καλεί το Ισραήλ να μην υλοποιήσει την προγραμματισμένη απαλλοτρίωση μεγάλης έκτασης γης στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του, ο ΓΓ του ΟΗΕ εκφράζει την αντίθεσή του στη χθεσινή ανακοίνωση από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με την απαλλοτρίωση σχεδόν χιλίων στρεμμάτων γης στην περιοχή της Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης.

Όπως επισημαίνεται, «η κατάσχεση μιας τόσο μεγάλης έκτασης γης ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω εποικιστική δραστηριότητα, η οποία –όπως τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επαναλάβει πολλές φορές– είναι παράνομη βάσει του διεθνούς δικαίου και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επιδίωξη μιας λύσης δύο κρατών».

Κλείσιμο
Επιπλέον ο ΓΓ του ΟΗΕ «καλεί το Ισραήλ να λάβει σοβαρά υπόψη του τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, απέχοντας από την εποικιστική δραστηριότητα και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του βάσει του διεθνούς δικαίου και του Οδικού Χάρτη».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προέτρεψε την ισραηλινή κυβέρνηση «να ακυρώσει» την απόφαση για την απαλλοτρίωση μεγάλης έκτασης γης στη Δυτική Όχθη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης