Πακιστάν: Απόπειρα πραξικοπήματος η πρωινή εισβολή στην κρατική τηλεόραση;

Πακιστάν: Απόπειρα πραξικοπήματος η πρωινή εισβολή στην κρατική τηλεόραση;

Οι παραστρατιωτικές δυνάμεις οδήγησαν τους διαδηλωτές εκτός κτιρίου κι έθεσαν το κτίριο υπό φρούρηση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες

Πακιστάν: Απόπειρα πραξικοπήματος η πρωινή εισβολή στην κρατική τηλεόραση;
Πακιστανοί διαδηλωτές εισέβαλαν σήμερα το πρωί στα γραφεία του εθνικού τηλεοπτικού σταθμού "PTV" στο Ισλαμαμπάντ ενώ, λίγες ώρες αργότερα, η τάξη αποκαταστάθηκε με την επέμβαση του στρατού και των παραστρατιωτικών δυνάμεων.

Οι παραστρατιωτικές δυνάμεις οδήγησαν τους διαδηλωτές εκτός κτιρίου κι έθεσαν το κτίριο υπό φρούρηση, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters. Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδιδε σε απευθείας μετάδοση πλάνα που δείχνουν πλήθος να εισβάλει στο κτίριο αφού νωρίτερα είχε παραβιάσει την πύλη εισόδου. Το δίκτυο "PTV" διέκοψε προσωρινά τη μετάδοση του προγράμματός του ύστερα από την έφοδο των διαδηλωτών στα γραφεία του.

«Εισέβαλαν στα γραφεία του PTV», δήλωσε παρουσιαστής ειδήσεων λίγο πριν από την διακοπή του προγράμματος και πρόσθεσε ότι «το προσωπικό του PTV, το οποίο ασκεί τα δημοσιογραφικά καθήκοντά του ξυλοκοπήθηκε». Πηγή του PTV υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι διαδηλωτές κατέλαβαν το control και κατέστρεψαν μηχανήματα.

Τα αίματα είχαν ανάψει από νωρίς σήμερα το πρωί,όταν διαδηλωτές κραδαίνοντας κοντάρια επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στην πακιστανική πρωτεύουσα ύστερα από εβδομάδες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος έχει στυλώσει τα πόδια τονίζοντας πως δεν παραιτείται. 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ κι ένας ακόμη ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τα επεισόδια,όπως μετέδωσαν τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης