Συνέρχεται η ομάδα επαφής για την ουκρανική κρίση στο Μινσκ

Συνέρχεται η ομάδα επαφής για την ουκρανική κρίση στο Μινσκ

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει την επεξεργασία πρότασης για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η οποία κατηγορείται από τις δυτικές χώρες ότι έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις για την υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας

Συνέρχεται η ομάδα επαφής για την ουκρανική κρίση στο Μινσκ
Η "ομάδα επαφής" για την ουκρανική κρίση, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Κιέβου της Μόσχας και του ΟΑΣΕ συνέρχεται στο Μισνκ της Λευκορωσίας σήμερα , μία ημέρα αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ιδέα του καθορισμού μίας "κρατικής υπόστασης" για τις εξεγερμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει την επεξεργασία πρότασης για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η οποία κατηγορείται από τις δυτικές χώρες ότι έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις για την υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει τα μέτρα αυτά στους ευρωπαίους ηγέτες στο τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με τις εξελίξεις επί του πεδίου.

Στο Μινσκ, ένας ή περισσότεροι εκπρόσωποι των φιλορώσων αυτονομιστών θα είναι παρόντες στις συνομιλίες της "Ομάδας επαφής", ανακοίνωσε ο Αντρέι Πουργκίν, "αναπληρωτής πρωθυπουργός" της "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ", η οποία έχει μονομερώς ανακηρυχθεί από τους αυτονομιστές.

Κλείσιμο
Χθες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ιδέα καθορισμού μίας κρατικής υπόστασης για τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.

"Πρέπει να αρχίσουμε αμέσως συνομιλίες... για τα θέματα που άπτονται της πολιτικής οργάνωσης της κοινωνίας και για τον καθορισμό μίας κρατικής υπόστασης για τη νοτιο-ανατολική Ουκρανία ώστε να προστατευθούν τα νόμιμα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν εκεί", είπε. 

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν έκανε ποτέ λόγο για την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους στις περιοχές της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας.

"Μέχρι στιγμής, η Μόσχα είχε ταχθεί υπέρ της "ομοσπονδιοποίησης" των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης