Βρετανίδα μητέρα πήγε στη Συρία για να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές!

Βρετανίδα μητέρα πήγε στη Συρία για να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές!

Απειλεί να αποκεφαλίσει όσου χριστιανούς βρεθούν στο δρόμο της

Βρετανίδα μητέρα πήγε στη Συρία για να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές!
Εντονη ανησυχία προκαλεί στη βρετανική κυβέρνηση ο μεγάλος αριθμός των Βρετανών πολιτών που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και τα στοιχεία που δείχνουν πώς εκατοντάδες άλλοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν σε Συρία και Ιράκ, για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Ανάμεσα στους Βρετανούς που πέταξαν ως τη Συρία για το ΙΚΙΛ συμπεριλαμβάνεται όμως και μια μητέρα δύο παιδιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, τους οποίους επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η γυναίκα ονομάζεται Sally Jones, είναι από το Κεντ και στο παρελθόν ήταν μέλος μιας γυναικείας, ροκ μπάντας.

Κλείσιμο
Ωστόσο, πιστεύεται ότι τους τελευταίους μήνες η Sally βρίσκεται στη Συρία, αποκαλεί τον εαυτό της Umm Hussain al-Britani και απειλεί να αποκεφαλίσει όσου χριστιανούς βρεθούν στο δρόμο της.

Η ίδια ισχυρίζεται ακόμη ότι είναι παντρεμένη με έναν Βρετανό χάκερ, ο οποίος, επίσης, εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος και πως οι δύο τους ταξίδεψαν χωριστά στη Συρία για να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές.



Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές ο άντρας ονομάζεται Junaid Hussain και θεωρείται ένας από τους υπόπτους για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου, James Foley.

Ο Junaid Hussain


Πάντως, στις 10 Αυγούστου η Sally ενημέρωσε τους followers της στο Twitter ότι είχε καταφέρει να φτάσει στο «Χαλιφάτο», αφού είχε «κολλήσει» για μήνες στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Στη συνέχεια η Umm Hussain αποκάλυψε ότι βρισκόταν στην επαρχία Ράκα στη Συρία, με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ σε μια σοκαριστική ανάρτηση που έκανε στο Twitter πριν από μερικές ημέρες, η βρετανίδα ανέφερε: «Χριστιανοί, όλοι σας χρειάζεστε αποκεφαλισμό με ένα ωραίο, μεγάλο μαχαίρι και μετά να κρεμάσουμε τα κεφάλια σας στη Ράκα. Ελάτε εδώ και θα το κάνω εγώ για εσάς».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης