ΟΗΕ: Ασφαλείς οι αποκλεισμένοι κυανόκρανοι στα Υψίπεδα του Γκολάν

ΟΗΕ: Ασφαλείς οι αποκλεισμένοι κυανόκρανοι στα Υψίπεδα του Γκολάν

Διασώθηκαν σχεδόν 36, είπε αξιωματούχος του Οργανισμού

ΟΗΕ: Ασφαλείς οι αποκλεισμένοι κυανόκρανοι στα Υψίπεδα του Γκολάν
Περίπου 36 κυανόκρανοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από τις Φιλιππίνες, οι οποίοι ήταν περικυκλωμένοι επί ημέρες από ισλαμιστές ενόπλους στη συριακή πλευρά των Υψιπέδων του Γκολάν, είναι ασφαλείς έπειτα από μάχη που διεξήχθη το Σάββατο, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ.

«Διασώθηκαν, σχεδόν 36 εξ αυτών», είπε ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Άλλα στελέχη του ΟΗΕ επιβεβαίωσαν την πληροφορία αυτή, ενώ αξιωματούχοι της κυβέρνησης των Φιλιππίνων είπαν ότι και οι 72 Φιλιππινέζοι κυανόκρανοι οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή είναι ασφαλείς.

Κλείσιμο
Ωστόσο, κατά τους αξιωματούχους του ΟΗΕ οι υπόλοιποι Φιλιππινέζοι κυανόκρανοι παραμένουν περικυκλωμένοι από τους ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι πολεμούν εναντίον του στρατού της Συρίας, στα Υψίπεδα του Γκολάν. Ακόμη 44 κυανόκρανοι από τις νήσους Φίτζι είναι αιχμάλωτοι των ισλαμιστών μαχητών από την Πέμπτη.

Οι περίπου 40 Φιλιππινέζοι κυανόκρανοι που επάνδρωναν τη μια από τις δύο βάσεις στη συριακή πλευρά των συνόρων με την περιοχή που κατέχει το Ισραήλ, το Στρατόπεδο 68, δέχθηκαν επίθεση στις 06:00, ανέφερε ο Βολτέρος Γκασμίν, ο υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων, στους δημοσιογράφους. Ένα άλλο στέλεχος του υπουργείου είπε πως είναι ασφαλείς.

Ακόμη 35 Φιλιππινέζοι στρατιωτικοί βρίσκονται σε μια άλλη βάση, το Στρατόπεδο 69, περίπου 4 χλμ. από εκεί, αλλά δεν ενεπλάκησαν στη μάχη με τους άνδρες του Μετώπου αλ Νόσρα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε επίσης κάνει λόγο για ανταλλαγή πυρών κοντά στο στρατόπεδο του ΟΗΕ στα Υψίπεδα του Γκολάν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης