Στη Γαλλία οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες

Στη Γαλλία οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες

Συνάντηση των σοσιαλδημοκρατών Ευρωπαίων ηγετών υπό τον Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Στη Γαλλία οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο των Ηλυσίων τους σοσιαλδημοκράτες ευρωπαίους εταίρους του, ώστε να προετοιμαστούν για την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Ο Ολάντ αναμένεται στη διάρκεια της συνόδου κορυφής να ζητήσει τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου βρίσκονται ο διορισμός των μελλοντικών επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβούλιο, όμως και οι κρίσεις στην Ουκρανία, το Ιράκ και τη Γάζα. 

Κλείσιμο
Συνολικά οκτώ αρχηγοί κυβερνήσεων συμμετέχουν σε αυτή τη σύνοδο που ξεκίνησε στις 11:00 (ώρα Ελλάδας): ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν και οι πρωθυπουργοί του Βελγίου Έλιο ντι Ρούπο, της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ, της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα και της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

Παρόντες θα είναι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αλλά και ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης