Η Ιταλία οργανώνει Σύνοδο Κορυφής για την οικονομική ανάπτυξη

Η Ιταλία οργανώνει Σύνοδο Κορυφής για την οικονομική ανάπτυξη

«Η Ιταλία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο, αλλά η λιμνάζουσα οικονομική κατάσταση απαιτεί ισχυρές και θαρραλέες απαντήσεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», ανέφερε ο Ρέντσι

Η Ιταλία οργανώνει Σύνοδο Κορυφής για την οικονομική ανάπτυξη
Ο Ιταλός πρωθυπουργός παρουσίασε απόψε τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του για την ενίσχυση της ιταλικής οικονομίας. 

Οι κυριότερες εξ αυτών αφορούν: 

* Δημόσια έργα συνολικού ύψους 3,8 δισεκ. ευρώ. Τα σημαντικότερα θα αρχίσουν εντός δώδεκα μηνών. 
* Κίνητρα για την επέκταση των ευρυζωνικών δικτύων. 
Κλείσιμο
* Τη διεκδίκηση μέρους των ευρωπαϊκών κονδυλίων που η Ιταλία δεν έχει καταφέρει να απορροφήσει έως τώρα. 
* Την ενίσχυση του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για να αποκτήσει τη δυνατότητα να στηρίξει τις επιχειρήσεις. 

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας τόνισε επίσης ότι θα μεταβεί την 20ή Οκτωβρίου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να δοθεί νέα ώθηση στον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου TAP. 

Η κυβέρνηση της Ιταλίας πρόκειται να διαθέσει 600 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του ταμείου ανεργίας. 

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη, ο Ρέντσι τόνισε ότι πρόκειται να περιοριστούν κατά το ήμισυ οι θερινές άδειες των δικαστικών και ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι να μειωθεί επίσης κατά 50% ο συνολικός αριθμός των υποθέσεων οι οποίες εκκρεμοδικούν. 

Αναφερόμενος στα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση στην ΕΕ, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε: «Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ανησυχητική. Η ιταλική εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να οργανώσει την 6η Οκτωβρίου μια ad hoc σύνοδο αφιερωμένη στην οικονομική ανάπτυξη. Η Ιταλία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο, αλλά η λιμνάζουσα οικονομική κατάσταση απαιτεί ισχυρές και θαρραλέες απαντήσεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». 

«Ως χώρα δεν μας έσωσε κανείς. Εμείς συμβάλαμε στην διάσωση των ισπανικών τραπεζών», υπογράμμισε ακόμη ο Ρέντσι. 

«Κάποιοι ρωτούν αν η χώρα μου ζητά περισσότερη ευελιξία προσφέροντας σε αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις. Η απάντηση είναι ότι (. . .) η Ρώμη θέλει να αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά αυτή τη δυνατότητα, όπως είπε και ο (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) Μάριο Ντράγκι», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης