Πτήση ΜΗ370: Νέα στοιχεία αλλάζουν τον τόπο ερευνών του εξαφανισμένου αεροπλάνου

Πτήση ΜΗ370: Νέα στοιχεία αλλάζουν τον τόπο ερευνών του εξαφανισμένου αεροπλάνου

Ακόμα πιο νότια στον Ινδικό θα πρέπει να ψάξουν τώρα οι επιστήμονες καθώς προέκυψαν νέα δεδομένα από το δορυφορικό τηλέφωνο που υπήρχε στο πιλοτήριο

Πτήση ΜΗ370: Νέα στοιχεία αλλάζουν τον τόπο ερευνών του εξαφανισμένου αεροπλάνου
Δεν έχει τέλος το μυστήριο, αλλά και οι ανατροπές στην έρευνα, που συνοδεύει από τις 8 Μαρτίου, όταν και εξαφανίστηκε το αεροπλάνο των Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Έκτοτε μια γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας με τη συμμετοχή πολλών κρατών βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς όμως καμία απάντηση για την τύχη των 239 επιβατών που μετέφερε το μοιραίο αεροσκάφος.

Τώρα, οι Αυστραλοί που είναι επικεφαλής της επιχείρησης, παρουσίασαν νέα δεδομένα, όπως μεταδίδει το Associated Press. Λίγο αφότου το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, οι υεπύθυνοι της εταιρίας στο έδαφος κάλεσαν επανηλειμενα το δορυφορικό τηλέφωνο που είχαν μαζί τους στο πιλοτήριο ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης της πτήσης. 

Η ανάλυση του στίγματος από τις προσπάθειες αυτές, φέρνει νέα ανατροπή στις έρευνες, καθώς τώρα με βάσει τους υπολογισμούς, το αεροπλάνο άλλαξε πορεία νωρίτερα από ότι πίστευαν έως τώρα οι ερευνητές και άρα θα πρέπει πλέον να θεωρείται πιθανό να συνέχισε την πτήση πάνω από τον Ινδικό ακόμα περισσότερο. Επομένως, λένε, μπορεί και να έπεσε ακόμα πιο νότια από το σημείο που ερευνούσαν με τα τελευταία μέσα της τεχνολογίας ως σήμερα. 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης