Διπλωματία στο Twitter: Επεισόδιο μεταξύ Καναδών και Ρώσων για την ουκρανική κρίση

Διπλωματία στο Twitter: Επεισόδιο μεταξύ Καναδών και Ρώσων για την ουκρανική κρίση

Ένας χάρτης που τουίταρε με ειρωνική διάθεση η καναδική αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία προκάλεσε την εξίσου εριστική απάντηση της Μόσχας

Διπλωματία στο Twitter: Επεισόδιο μεταξύ Καναδών και Ρώσων για την ουκρανική κρίση
Είναι σαφές πλέον ότι τα κοινωνικά δίκτυα παίζουν πρωταρχικό ρόλο και στην ενημέρωση των πολιτών, αλλά και στη δημιουργία εντυπώσεων εκ μέρους των «επισήμων» που μπορούν να τα χειρίζονται σωστά.

Την Πέμπτη, το Twitter έγινε «θέρετρο» ενός ακόμα διπλωματικού επεισοδίου, πέρα από αυτού με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και τον Νίκο Νικολόπουλο (
διαβάστε περισσότερα εδώ).

Αιτία ήταν η ουκρανική κρίση και αφορμή οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο περί εισβολής Ρώσων στρατιωτών στα ανατολικά της χώρας.

Η καναδική αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ τουίταρε έναν «χάρτη» της Ευρώπης, με επίκετρο τα ουκρανικά σύνορα, οποίος αναφέρει πού είναι η Ρωσία και πού είναι «όχι η Ρωσία». Η φωτογραφία συνοδεύτηκε μάλιστα και από το σχόλιο: «Η γεωγραφία μπορεί να είναι δύσκολη. Αυτός είναι ένας οδηγός για τους Ρώσους στρατιώτες που συνεχώς χάνονται και "κατά λάθος" μπαίνουν στην Ουκρανία». 
Κλείσιμο




Η ρωσική απάντηση δεν άργησε να έρθει, συνοδευόμενη επίσης από έναν χάρτη της περιοχής, πολύ πιο λεπτομερή και κατά κάποιο τρόπο, επίσημο. Η λεζάντα ήταν σαφής: «Βοηθώντας τους Καναδούς συναδέλφους μας να προλάβουν την σύγχρονη γεωγραφία της Ευρώπης». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης