ΗΠΑ: Έτοιμες για νέες κυρώσεις στη Ρωσία

ΗΠΑ: Έτοιμες για νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Ακολουθώντας την γραμμή που έχει ορίσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, το ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν «τα διπλωματικά μέσα»

ΗΠΑ: Έτοιμες για νέες κυρώσεις στη Ρωσία
H αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία, που κατηγορείται ότι προχώρησε σε μια άμεση στρατιωτική επέμβαση, μια «επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας. 

«Διαθέτουμε τα μέσα και τις κυρώσεις τις οποίες μπορούμε ασφαλώς να επιλέξουμε να εφαρμόσουμε» είπε η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι, η οποία υπογράμμισε ότι η Ουάσιγκτον «δεν αποκλείει καμία επιλογή» σχετικά με μια ενδεχόμενη στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ προς το Κίεβο. 

Η ίδια υποστήριξε ότι η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία είναι «το πιο αποτελεσματικό μέσο, το καλύτερο μέσο». 

Κλείσιμο
«Παρακολουθούμε, όχι μόνο τις τελευταίες ημέρες, αλλά σίγουρα εδώ και εβδομάδες ή ακόμα και μήνες, την κλιμάκωση της επιθετικότητας των Ρώσων έναντι της Ουκρανία» κατήγγειλε η Ψάκι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. 

Ακολουθώντας την γραμμή που έχει ορίσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, το ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν «τα διπλωματικά μέσα» για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης. 

«Δεν θεωρούμε ότι μια στρατιωτική λύση θα ήταν η κατάλληλη προσέγγιση» τόνισε η Ψάκι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης