ΕΕ: Ανησυχία της για την εισβολή Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία

ΕΕ: Ανησυχία της για την εισβολή Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία

Το Κίεβο ζητεί από την ΕΕ «ευρεία στρατιωτική βοήθεια» - Ρωσικά στρατεύματα» έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τη μεθοριακή πόλη Νοβοαζόφσκ

 ΕΕ: Ανησυχία της για την εισβολή Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία
Έντονη ανησυχία εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για εισβολή ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα: «Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις τελευταίες εξελίξεις, κυρίως για τις πληροφορίες από το πεδίο», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, την ώρα που το Κίεβο αναφέρει ότι «ρωσικά στρατεύματα» έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τη μεθοριακή πόλη Νοβοαζόφσκ.

«Επαναλαμβάνουμε ότι είναι άμεση ανάγκη να βρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση αυτή», πρόσθεσε η Κοτσίγιαντσιτς, διαβεβαιώνοντας ότι η ΕΕ παρακολουθεί «πολύ στενά όσα συμβαίνουν επί του πεδίου».

Η ίδια υπενθύμισε ότι η Κάθριν Άστον είχε μια σειρά συνομιλιών με αξιωματούχους την Τρίτη στο Μινσκ, μεταξύ αυτών και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο αναμένεται να συναντηθεί το Σάββατο με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λίγη ώρα πριν μια προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ ο Ουκρανός πρεσβευτής στην ΕΕ Κονσταντίν Γελισέγεφ ζήτησε σήμερα να συγκληθεί «μια έκτακτη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου για την Ουκρανία», αλλά και την παροχή μιας «ευρείας στρατιωτικής και τεχνικής βοήθειας» στη χώρα του. «Ζητούμε να συγκληθεί μια έκτακτη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου για την Ουκρανία. Αρκετή συνενοχή και κατευνασμός του επιτιθέμενου. Η αλληλεγγύη θα πρέπει να μεταφραστεί σε σημαντικές κυρώσεις και μια ευρεία στρατιωτική και τεχνική βοήθεια», υπογράμμισε ο Γελισέγεφ, σύμφωνα με τον λογαριασμό στο Facebook της ουκρανικής πρεσβείας στην ΕΕ. «Από χθες η Ρωσία ξεκίνησε μια μη συγκαλυμμένη στρατιωτική εισβολή», υπογράμμισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης