Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στο πλευρό των ανταρτών

Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στο πλευρό των ανταρτών

Έκκληση Γιατσενιούκ στη Δύση: Να παγώσουν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία έως ότου οι ρωσικές δυνάμεις αποσυρθούν από το έδαφος της Ουκρανίας

Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στο πλευρό των ανταρτών
Ρώσοι στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια από τις υπηρεσίες τους, μάχονται εναντίον των ουκρανικών στρατευμάτων στο πλευρό των ανταρτών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο και μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση. Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ απηύθυνε έκκληση προς τις ΗΠΑ, την ΕΕ και της χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) να παγώσουν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία έως ότου οι ρωσικές δυνάμεις αποσυρθούν από το έδαφος της Ουκρανίας.

«Ανάμεσά μας πολεμούν εν ενεργεία στρατιώτες, οι οποίοι προτίμησαν να μην περάσουν τις διακοπές τους σε μια παραλία, αλλά μαζί μας, ανάμεσα σε αδέλφια που μάχονται για την ελευθερία τους», δήλωσε ο Ζαχαρτσένκο σε μια συνέντευξη η οποία αναρτήθηκε στο Vesti.ru, τον ιστότοπο ενός ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Κίεβο, ο πρωθυπουργός Γιατσενιούκ ζητούσε «από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, τις χώρες της G7, να παγώσουν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ωσότου η Ρωσία αποσύρει ένοπλες δυνάμεις, εξοπλισμό και πράκτορες».

Κλείσιμο
Ο Γιατσενιούκ δήλωσε επίσης πως το υπουργείο Οικονομικών θα πωλήσει 340 εκατ. δολάρια στην κεντρική τράπεζα για να στηρίξει τα συναλλαγματικά αποθέματα και να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της γρίβνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης