Εκστρατεία: «Σώστε τα άλογα στα Πριγκηπονήσια»

Εκστρατεία: «Σώστε τα άλογα στα Πριγκηπονήσια»

Οι σκληρές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα άλογα που σέρνουν τις άμαξες στα Πριγκηπονήσια, στη θάλασσα του Μαρμαρά, έχουν ευαισθητοποιήσει τους ακτιβιστές στο διαδίκτυο

Εκστρατεία: «Σώστε τα άλογα στα Πριγκηπονήσια»
«Σήμα κινδύνου» για τα άλογα που σέρνουν τις άμαξες στα Πριγκηπονήσια, στην Τουρκία «εκπέμπουν» ακτιβιστές μέσω διαδικτυακής εκστρατείας.
Οι άμαξες αποτελούν για πολλές δεκαετίες τουριστική ατραξιόν και σήμα κατατεθέν των νησιών αυτών τους θερινούς μήνες, ωστόσο όπως καταγγέλλεται, πίσω από τη βιτρίνα υπάρχει μία πολύ σκληρή πραγματικότητα με τις συνθήκες ζωής των ζώων να είναι πολύ δύσκολες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας Hurriyet Daily News, κάθε χρόνο πεθαίνουν περισσότερα από 400 άλογα σε τροχαία ατυχήματα το καλοκαίρι στα Πριγκηπονήσια. Αλλά και τον χειμώνα τα άλογα αυτά υποφέρουν από παραμέληση και κρατούνται σε ανθυγιεινούς χώρους ή ακόμα χειρότερα, εγκαταλείπονται στη μοίρα τους χωρίς τροφή.

Οι ακτιβιστές ζητούν μέσω διαδικτυακής εκστρατείας τα άλογα να αντικατασταθούν με ποδήλατα που θα σέρνουν τις άμαξες ή με ακόμα και με αμαξίδια που θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.
Κλείσιμο

Οι επικεφαλής της καμπάνιας αναφέρουν πως κατανοούν ότι αυτές οι άμαξες αποτελούν πόλο έλξης τουριστών για τα τέσσερα κατοικημένα νησιά, που βρίσκονται στη θάλασσα του Μαρμαρά. Έτσι προτείνουν, όχι να εκλείψουν οι γραφικές άμαξες, αλλά να αντικατασταθούν τα άλογα με ποδήλατα ή άμαξες, που θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

Η διαδικτυακή καμπάνια επισημαίνει ότι αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα διεθνές παράδειγμα για να σταματήσει η βαναυσότητα κατά των ζώων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι ακτιβιστές τονίζουν ότι η πρότασή τους για αντικατάσταση των αλόγων με άλλου είδους άμαξες θα βοηθήσει τους αμαξάδες να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης