Ουκρανία: Φιλορώσοι αυτονομιστές εισέβαλαν στο Νοβοαζόφσκ

Ουκρανία: Φιλορώσοι αυτονομιστές εισέβαλαν στο Νοβοαζόφσκ

Κατέλαβαν και στρατηγικής σημασίας ύψωμα στα ανατολικά της χώρας - 11 νεκροί από βομβαρδισμούς με όλμους στο Ντονέτσκ


Ουκρανία: Φιλορώσοι αυτονομιστές εισέβαλαν στο Νοβοαζόφσκ
Αυτονομιστές υποστηριζόμενοι από Ρώσους στρατιώτες εισήλθαν στην πόλη Νοβοαζόφσκ στη νοτιοανατολική Ουκρανία και κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Σαβούρ-Μοχίλα στην ανατολική Ουκρανία, ενώ βομβαρδισμοί με όλμους στοίχισαν τη ζωή 11 αμάχων το τελευταίο 24ωρο στο φιλορωσικό προπύργιο του Ντονέτσκ, επίσης στην ανατολική Ουκρανία, έγινε σήμερα γνωστό από ουκρανικές και τοπικές πηγές.

"Υπάρχει στρατιωτικός εξοπλισμός στο Νοβοαζόφσκ που έφθασε πριν από δύο ημέρες περνώντας τα σύνορα από τη Ρωσία", δήλωσε τηλεφωνικά προς το Ρόιτερς μαχητής φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής, του αποκαλούμενου τάγματος Αζόφ που υποστηρίζει τον ουκρανικό στρατό.

"Ο εξοπλισμός φέρει τις σημαίες των ανταρτών της DNR (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ), αλλά είναι τακτικές ρωσικές δυνάμεις", πρόσθεσε ο μαχητής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Σε χωριστή επικοινωνία, ένας κάτοικος της πόλης αυτής στην Αζοφική Θάλασσα, ο οποίος είπε πως ονομάζεται Μίκολα, δήλωσε: "Οι αρχές στην πόλη είναι της DNR. Άρματα μάχης μετακινούνται προς τα εδώ και είναι στον αυτοκινητόδρομο, αλλά δεν γίνονται μάχες στην πόλη".

Ουκρανική στρατιωτική πηγή δήλωσε εξάλλου πως υπάρχουν πληροφορίες ότι αυτονομιστές έχουν επίσης καταλάβει το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Σαβούρ-Μοχίλα, ανατολικά του Ντονέτσκ, το οποίο δεσπόζει στην περιοχή.
Κλείσιμο

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές του Ντονέτσκ, βομβαρδισμοί με όλμους έχουν στοιχίσει το τελευταίο 24ωρο τη ζώη σε 11 αμάχους στην πόλη.

"Ως συνέπεια των πυρών πυροβολικού εναντίον των συνοικιών του Ντονέτσκ, 11 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 22 τραυματισθεί", αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης