Κολομβία: Ελεύθερος ένας από τους κορυφαίους εκτελεστές του Εσκομπάρ

Κολομβία: Ελεύθερος ένας από τους κορυφαίους εκτελεστές του Εσκομπάρ

Έχει στο «ενεργητικό» του πάνω από 3.000 φόνους αλλά φυλακίσθηκε μόνο για έναν τελικά - Τώρα δηλώνει μετανοιωμένος για τη ζωή που έκανε δίπλα στο βαρώνο των ναρκωτικών, για χάρη του οποίου είχε σκοτώσει και την ερωμένη του

Κολομβία: Ελεύθερος ένας από τους κορυφαίους εκτελεστές του Εσκομπάρ
Γνωστός και ως «Ποπάι» ο Τζον Βελάσκεζ αποφυλακίστηκε από φυλακή της Κολομβίας και θα ζει πλέον υπό αστυνομική προστασία. Ο ίδιος συνδέεται με τουλάχιστον 3.000 φόνους, αν και έχει παραδεχθεί πως ο ίδιος έκανε τουλάχιστον 250, ενώ βρισκόταν στην ομάδα ενός από τους μεγαλύτερους βαρώνους της Ιστορίας, του Πάμπλο Εσκομπάρ. 

Μεταξύ των ανθρώπων που σκότωσε ο «Ποπάι» είναι και το κορίτσι του, ένας υποψήφιος πρόεδρος και όλο το πλήρωμα ενός εμπορικού τζετ. 

Αφού εξέτισε τα 22 από τα 30 χρόνια της ποινής του, ο Βελάσκεζ βγήκε την Τρίτη από τη φυλακή.

Κλείσιμο
Τελικά από όλους τους φόνους, κατηγορίες στοιχειοθετήθηκαν μόνο για τη δολοφονία του υποψηφίου προέδρου Λουίς Κάρλος Γκαλάν.

Ήταν για χρόνια ένας από τους πιο έμπιστους του Εσκομπάρ, τόσο που δεν δίστασε να σκοτώσει την ερωμένη του, που ήταν επίσης πρώην του «El Patron». 

Πάντως λίγο πριν βγει από τη φυλακή, ο Βελάσκεζ δήλωνε μετανοιωμένος για όσα έκανε: «Θέλω να διδάξω στους νέους της Κολομβίας πως δεν πρέπει να ξεπουλήσουν τις ζωές τους για μια μερσεντές και μια ωραία κοπέλα. Ελπίχω να έχω την ευκαιρία», δήλωνε στα ΜΜΕ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης