Στα 44 πέθανε ένας από τους ψηλότερους ανθρώπους στον κόσμο

Στα 44 πέθανε ένας από τους ψηλότερους ανθρώπους στον κόσμο

Ο Leonid Stadnyk από την Ουκρανία ψηφίστηκε από το βιβλίο Γκίνες ως ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο για το 2007. Ο ίδιος αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο του και έζησε μια μοναχική ζωή δίπλα στη μητέρα του

Στα 44 πέθανε ένας από τους ψηλότερους ανθρώπους στον κόσμο
Πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 44 ετών, από εγκεφαλική αιμορραγία, ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο για το 2007, ο οποίος όμως ποτέ δεν αποδέχθηκε αυτή την διάκριση, ούτε και προσφορές εργασίας στον κόσμο του θεάματος, καθώς θεωρούσε ότι η ζωή του εξαιτίας του ύψους του, ήταν ανυπόφορη.



Κλείσιμο
Ο Leonid Stadnyk, καταγόταν από το χωριό Podoliantsy της βορειοδυτικής Ουκρανίας και σε ηλικία 14 ετών διαγνώσθηκε με καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος του δημιούργησε έκκριση της αυξητικής ορμόνης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έπαψε ποτέ να ψηλώνει! Ο άντρας ψήλωνε τριάντα εκατοστά κάθε τρία χρόνια και το 2007, όταν το βιβλίο Γκίνες τον επέλεξε ως τον ψηλότερο άνθρωπο στον κόσμο, είχε ύψος 2 μέτρα και 60 εκατοστά.

Το βραβείο του Γκίνες το 2007, μετά την άρνηση του Leonid Stadnyk να το παραλάβει, δόθηκε στον Κινέζο Bao Xishun, με ύψος 2 μέτρα και 36 εκατοστά. Τότε, εκπρόσωπος του Γκίνες είχε δηλώσει ότι ήρθαν σε επαφή με τον Stadnyk ο οποίος ήταν πολύ ντροπαλός και αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Leonid Stadnyk στο πρακτορείο Reuters το 2004 δήλωσε ότι δεν απολαμβάνει το ύψος του και την διασημότητα που του έχει αποφέρει, καθώς αυτό έγινε η αιτία να εγκαταλείψει την εργασία του και να απομονωθεί στο χωριό του με την μητέρα του.



Ο άντρας είχε δηλώσει τότε: «Όλη μου τη ζωή ήθελα να είμαι κοντύτερος, παντού έμπαινα σκυφτός, πάντα ήθελα να βρίσκομαι στη σκιά, προσπαθούσα να μη ξεχωρίζω...».

Στην ίδια συνέντευξη είχε τονίσει πόσο δύσκολο ήταν για εκείνον να βρίσκει ρούχα και παπούτσια στο μέγεθός του, με αποτέλεσμα πολλές φορές τον χειμώνα να παγώνει, ενώ δεν χωρούσε να μπει σε αυτοκίνητο για να μετακινηθεί και χρησιμοποιούσε άλογο ή άμαξα! Ο άτυχος άντρας είχε εξομολογηθεί στους δημοσιογράφους ότι προτιμούσε να βρίσκεται κοντά στη μητέρα του, που ήταν ο καλύτερος του φίλος και να ασχολείται με την φροντίδα του κήπου τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης