Εικονικό το βίντεο του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ;

Εικονικό το βίντεο του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ;

Σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το βίντεο της εκτέλεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου να είναι «στημένο» ή σκηνοθετημένο και ο Φόλεϊ να εκτελέστηκε σε άλλη τοποθεσία

Εικονικό το βίντεο του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ;
Μπορεί το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τζιχαντιστές στη Συρία να προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό στην παγκόσμια κοινότητα, ωστόσο, νέα στοιχεία που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το «φως» της δημοσιότητας, φαίνεται πως ανατρέπουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Ειδικοί οι οποίοι εξέτασαν το βίντεο υποστηρίζουν ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι «εικονικό» και πως η όλη σκηνή της εκτέλεσης μπορεί να σκηνοθετήθηκε ή να «στήθηκε» από τους ακραίους Ισλαμιστές, σε μια προσπάθεια να συνδέσουν ακόμη περισσότερο το όνομα του «Ισλαμικού Κράτους» με τον φόβο και τον απόλυτο τρόμο και κυρίως, να δείξουν ότι είναι έτοιμοι για όλα.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι ο φερόμενος ως εκτελεστής του Φόλεϊ, γνωστός και ως «Τζον» από το Λονδίνο, μπορεί να μην είναι ο πραγματικός δολοφόνος του δημοσιογράφου και ότι το βίντεο που «πάγωσε» του χρήστες του Διαδικτύου «σκηνοθετήθηκε».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με επιστήμονες από τη Βρετανία, οι οποίοι μελέτησαν το οπτικοακουστικό υλικό, οι τζιχαντιστές φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν ειδικές τεχνικές  και διάφορα «κόλπα» με την κάμερα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το βίντεο είναι «εικονικό».

Ιατροδικαστής ο οποίος μίλησε στους «Times» είπε ότι δεν υπάρχει ίχνος αίματος στον τόπο του εγκλήματος, ακόμη κι αν το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο «Τζον» για τον αποκεφαλισμό του ρεπόρτερ, σύρεται σε όλη την περιοχή του λαιμού του άτυχου άντρα τουλάχιστον έξι φορές.

Επίσης, οι ήχοι που φέρεται να έβγαλε ο δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια του αποκεφαλισμού, «κρίνονται ασυνεπείς», σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του φαίνεται ότι ο Φόλεϊ χρειάστηκε να επαναλάβει κάποιες από τις γραμμές, τις οποίες του είχαν -κατά πάσα πιθανότητα- υπαγορεύσει να πει οι τζιχαντιστές.

Αν και κανείς δεν αμφισβητεί τον θάνατο του Φόλεϊ, τα στοιχεία δείχνουν σε εκείνους που ξέρουν καλά να τα «διαβάζουν» ότι η εκτέλεση του άτυχου άντρα έγινε αμέσως μόλις έσβησε η κάμερα και πιθανότατα σε άλλη τοποθεσία.




Πάντως, την ίδια ώρα, ένας γνωστός Βρετανός μπλόγκερ ισχυρίζεται ότι γνωρίζει πού σκοτώθηκε ο 40χρονος.

Ο Έλιοτ Χίγκινς, γνωστός για την έρευνά του σχετικά με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και ιδρυτής του Brown Moses Blog και του Bellingcat.com, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε, υποστηρίζει πως ο Φόλεϊ αποκεφαλίστηκε στην περιοχή Ράκα της Συρίας.

Όπως αναφέρει στον ιστότοπό του, σύμφωνα με τα πλάνα της βάρβαρης δολοφονίας η τοποθεσία είναι ορεινή, χωρίς δέντρα και βλάστηση, ενώ σε απόσταση διακρίνεται μία περιοχή με πράσινο.

Τα χαρακτηριστικά, λοιπόν, της τοποθεσίας παραπέμπουν στην περιοχή της Ράκα, σύμφωνα με τον Χίγκινς που παραθέτει εικόνες από το Google Earth.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης