Ο Ομπάμα στέλνει συμβούλους του Λευκού Οίκου στην κηδεία του Μάικλ Μπράουν

Ο Ομπάμα στέλνει συμβούλους του Λευκού Οίκου στην κηδεία του Μάικλ Μπράουν

Ο πατέρας του 18χρονου Αφροαμερικανού ζήτησε μια ημέρα σιωπής σε ένδειξη σεβασμού στο γιο του

Ο Ομπάμα στέλνει συμβούλους του Λευκού Οίκου στην κηδεία του Μάικλ Μπράουν
Τρεις συμβούλους του Λευκού Οίκου στέλνει ως εκπροσώπου της αμερικανικής κυβέρνησης ο Μπαράκ Ομπάμα στην κηδεία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο πρόεδρος της πρωτοβουλίας My Brother’s Keeper που ίδρυσε ο Ομπάμα με στόχο των ενδυνάμωση των μειονοτήτων. Μαζί του θα είναι δύο εκπρόσωποι του γραφείου δημοσίου διαλόγου του Λευκού Οίκου.

Την κηδεία αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλίαδες κόσμου με τον πατέρα του 18χρονου αν απευθύνει δημόσια έκκληση για διακοπή των διαδηλώσεων σε ένδειξη σεβασμού προς το πρόσωπο του γιου του.

Κλείσιμο
«Αυτό που θέλω μόνο είναι ειρήνη την ώρα που ο γιος μου θα πηγαίνει στην τελευταία του κατοικία. Μπορείτε να προχωρήσετε σε μια ημέρα σιωπής; Μόνο αυτό σας ζητώ» δήλωσε ο πατέρας του Μάικλ Μπράουν.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) στο Σεντ-Λούις, σε μια εκκλησία των Βαπτιστών η οποία μπορεί να υποδεχθεί 5.000 πιστούς.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης