Στην Ράκα της Συρίας εκτελέστηκε ο Φόλεϊ, λέει Βρετανός μπλόγκερ

Στην Ράκα της Συρίας εκτελέστηκε ο Φόλεϊ, λέει Βρετανός μπλόγκερ

Ο Έλιοτ Χίγκινς υποστηρίζει ότι γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία όπου αποκεφαλίστηκε ο 40χρονος δημοσιογράφος - Έπειτα από ανάλυση που πραγματοποίησε σύμφωνα με εικόνες από δορυφόρο

Στην Ράκα της Συρίας εκτελέστηκε ο Φόλεϊ, λέει Βρετανός μπλόγκερ
Τη στιγμή που οι βρετανικές αρχές υποστηρίζουν ότι πλησιάζουν στην ταυτοποίηση του «Τζον» του τζιχαντιστή που εκτέλεσε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ, ένας γνωστός Βρετανός μπλόγκερ ισχυρίζεται πως γνωρίζει πού σκοτώθηκε ο 40χρονος.

Ο Έλιοτ Χίγκινς, γνωστός για την έρευνά του σχετικά με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και ιδρυτής του Brown Moses Blog και του Bellingcat.com, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε υποστηρίζει πως ο Φόλεϊ αποκεφαλίστηκε στην περιοχή Ράκα της Συρίας.

Κλείσιμο


Όπως αναφέρει στον ιστότοπό του, σύμφωνα με τα πλάνα της βάρβαρης δολοφονίας η τοποθεσία είναι ορεινή, χωρίς δέντρα και βλάστηση, ενώ σε απόσταση διακρίνεται μία περιοχή με πράσινο.
Τα χαρακτηριστικά, λοιπόν, της τοποθεσίας παραπέμπουν στην περιοχή της Ράκα, σύμφωνα με τον Χίγκινς που παραθέτει εικόνες από το Google Earth.



Μάλιστα, ο μπλόγκερ έχει μελετήσει σε τέτοιο βαθμό το βίντεο που έχει εξετάσει ακόμα και τις σκιές από τα σώματα του δολοφόνου και του Φόλεϊ.



Έτσι, βάσει των πληροφοριών που συγκέντρωσε υποστηρίζει ότι ο άτυχος ρεπόρτερ έχασε τη ζωή του σε λόφο της Ράκα, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian στην περιοχή πιθανολογείται που κρατούνται και άλλοι όμηροι.



Άλλωστε, στην ίδια τοποθεσία εκτελέστηκαν και προ μηνών αντάρτες από άνδρες του Ισλαμικού Κράτους. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης