ΟΗΕ: Καταδικάζει τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζ. Φόλεϊ

ΟΗΕ: Καταδικάζει τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζ. Φόλεϊ

Τα (κράτη) μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τόνισαν ότι το ΙΚ πρέπει να ηττηθεί και ότι η μισαλλοδοξία, η βία και το μίσος που πρεσβεύει πρέπει να ξεριζωθούν

ΟΗΕ: Καταδικάζει τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζ. Φόλεϊ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους εξτρεμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τονίζοντας ότι τόσο οι ίδιοι, όσο και η ιδεολογία της μισαλλοδοξίας την οποία πρεσβεύουν πρέπει να ηττηθούν.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδίκασε σθεναρά την ειδεχθή και άνανδρη δολοφονία του Τζέιμς Φόλεϊ», ανέφερε το 15μελές συμβούλιο σε ανακοίνωσή του.

«Το συμβάν αυτό υπενθυμίζει με τραγικό τρόπο τους αυξανόμενους κινδύνους με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι δημοσιογράφοι στη Συρία», ανέφερε το ΣΑ του ΟΗΕ. «Επίσης δείχνει για άλλη μια φορά τη βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ευθύνεται για χιλιάδες ακρότητες εναντίον του συριακού και του ιρακινού λαού».

Κλείσιμο
Οι εξτρεμιστές του ΙΚ ανήρτησαν στο Διαδίκτυο αυτήν την εβδομάδα ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ένας από τους μαχητές της οργάνωσης να αποκεφαλίζει τον Φόλεϊ και να απειλεί ότι θα σκοτώσει έναν δεύτερο Αμερικανό δημοσιογράφο, τον Στιβ Σότλοφ, που κρατείται όμηρος.

Το ΣΑ απαίτησε ακόμη οι τζιχαντιστές του ΙΚ, του Μετώπου αλ Νόσρα και άλλων «οργανώσεων ή οντοτήτων που συνδέονται με την αλ Κάιντα» να απελευθερώσουν τους άλλους ομήρους που κρατούν, «άμεσα και χωρίς όρους», ενώ πρόσθεσε πως είναι αναγκαίο «να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες αυτών των καταδικαστέων τρομοκρατικών ενεργειών».

«Τα (κράτη) μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τόνισαν ότι το ΙΚ πρέπει να ηττηθεί και ότι η μισαλλοδοξία, η βία και το μίσος που πρεσβεύει πρέπει να ξεριζωθούν», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση, η οποία όπως σημειώνεται εγκρίθηκε ομόφωνα.

Το ΣΑ επιπλέον «υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μια κοινή προσπάθεια κυβερνήσεων και θεσμών, περιλαμβανομένων κυρίως αυτών της περιοχής που πλήττεται περισσότερο, για να αντιμετωπιστούν το ΙΚ, το Μέτωπο αλ Νόσρα και πρόσωπα, οργανώσεις, εγχειρήματα και οντότητες που συνδέονται με την αλ Κάιντα».

Ο Τζιμ Φόλεϊ, 40 ετών, είχε εξαφανιστεί στη Συρία τον Νοέμβριο του 2012 και η τύχη του αγνοείτο έκτοτε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης